Saturday, August 29, 2009

Update Kereta Bapak Mertua Gua

Salam......

Biarlah gambar-gambar dibawah menceritakan keadaan kejadian.....


Alhamdulilah......Bapak Mertua Gua..........petang semalam dah berjaya menjalani satu lagi Ujian Pemeriksaan Teliti melalui CITY SCAN......keseluruhannya Ok.

Tulang Peha & Punggung telah berjaya dimasukkan kembali......
Keadaan Jahitan pada Muka dah pon mula kering....
Cuma minggu depan satu lagi....Ujian Scan akan dijalankan.....untuk memastikan serpihan tulang pada Peha yang pecah ......tidak berada dikawasan Daging & Sendi

Marilah kita bersama2 berdoa agar semuanya dalam keadaan yang Baik seperti sediakala
Doktor memaklumkan kepada Gua.....kirannya terdapat serpihan tulang yang tinggal.......maka Operation PASTI akan dilakukan.....

Ya Allah Ya Tuhanku.......!!!
Hanya Engkau ......Tempat Kami Bermohon...
Kau Ringgankanlah Beban Kesakitan Yang Ditanggung Oleh Bapak Mertuaku ini..
Kau Sembuhkanlah Kesakitannya ini......!

Masuk Hari ini.....dah 3 hari Ibu Mertua Gua bermalam disisi Suami Tercinta A.K.A Pak Mertua Gua....Sabar yer Mak!
Allah Hanya Menguji Insan Yang Dipilih olehnya......
.....................................................................................................................

P/S - Semasa kejadian Bapak Mertua Gua........maklumkan.....yg beliau TERLELAP seketika....
Mungkin disebabkan Effect ubat yang dimakannya pada sebelah pagi sebelum kejadian....





Kalau diikutkan pada kereta ini.....rasanya Total Lost!
Tunggu arr.......Syarikat Insurant untuk buat pemeriksaan...camana ?
Pintu Sisi Pemandu Terpakasa dipecahkan bagi mengeluarkan Bapak Mertua Gua yg tersepit.

Gambar dibawah adalah gambar POKOK yang dilanggar oleh kenderaan Bapak Mertua Gua.
Putus Dua Pokok Tuh..........
Saiz pokok tuh ....rasanya ada kut....dalam diameter 2 kaki'


Hospital Besar Alor Setar



Gua Doakan agar Bapak Mertua Gua Cepat Sembuh...........dan boleh bersama - sama Anak & Cucunya di Rumah paha Hari Raya yang akan Datang Ini.....


Tunggu Entry Pak Ndak....di ICU Hospital Penang yer Adik Beradik semua!!

21 comments:

lillies said...

salam bro...

masayAllah....betapa berkuasanya Allah...bapa mertua bro masih lagi dapat diselamatkan..syukurla..xpela, kita sama2 berdoa supaya semuanya ok...

hmm...y not bagi dia makan gamat healin sebab bole sembuhkan luka dari dalam..kalau nak btau yg mana saya kurang pasti tapi y not pegi tanya kat house of healin tu...kita hanya berikhtiar..yang menentukan, Yang Maha Kuasa jugak....

MariaFaizal said...

Looking at the car condition after the accident, I'd now firmly believe it is true what the elders had been saying for so long "Berpantang maut sebelum ajal"

And I'm just relief that your father-in-law is safe & hoping for his speedy recovery.Alhamdulillah he is protected by Almighty Allah..Alhamdulillah...

Take care bro..

imanshah said...

Alhamdulillah, Allah maha berkuasa..Mengingatkan tentang kemalangan yang gua lalui bulan Mac lalu..Keta gua pun total lost...Semoga selamat semuanya.

ai said...

YA ALLAH!!!!

Terok kete pak mentua kau! Syukur la umur dia panjang...

Semoga pakmentua kau cepat sembuh k..

Biszign said...

Astaghfirullahalazimm... teruknye kereta tu... syukur maseh boleh menempuh hari esok.. tuh laa.. berpantau maut sebelum ajal

| eus | said...

huh! takot siot... masyaallah.. pjg umur dier.. insyaallah.. cpat2 smboh.. dpt braye sme2 kt umah...
ammiiinnnn.....

Sulela said...

Remuk kete tu ek. Kete pak mentua Dj Epoi tu terbang ke sampai pokok tu boleh putus dua? huhuuuu. Syukur la umurnya masih panjang...Alhamdulillah. Harap semuanya selamat, amin.

Kat sini penah jadi kes camni tapi pemandunya maut. Pokok getah tu terbelah dua gak...huhuhuuuu

green said...

ish..teruk gak tu..
alhamdulillah selamat~

alidyangon said...

Bro Epoi

Syukur orang tua tu selamat

Kalau di tengok dari gambar kereta tu

macam tak percaya je

Kuasa Allah s.w.t, panjang lagi umur dia kat dunia ni.

Sempat lagi nak minta maaf, minta halal atau apa apa yang patut.

Syukur

Nota: Poi, aku ada kat KL ni, sampai Sept 16hb, kalau hang nak nombor phone email aku kat alidyangon@gmail.com.

Tapi aku tak fly pun sebab letih nak pergi, flying field dah pindah ke Saujana Putra.

Kita ngeteh dengan Cerpelai nak?

MaMaQaYPo FaMiLy said...

NGERI je kalau nengok keadaan kereta tu.. SYUKUR ayah SUKED terselamat.. Semoga CEPAT PULIH & boleh beraya bersama keluarga di Aidilfitri nanti... InsyaAllah!!

p/s: Sori tak sempat CALL masaEpoi di Kedah.. sibuk sangat..

CAHAYA said...

Salam Ramadan Bro,

Agak dasyat juga kemalangan ni. Semoga ayah mertua bro cepat sembuh. Dugaan Ramadhan, insyaALLAH bersih kita semua dari dosa.

IEYNA said...

teringat kisah chenta hati...

xcident masa 1 ramadhan...kete mmg teruk giler...

Allah maha kuasa...alhamdulillah xder ape2 yg berlaku ke atas dia...

smga ayah mertua bro cpt smbuh k...

Baby Lyana said...

Insya-Allah... moga ayah mertua bro dpt balik berhari raya dgn family... tgk pada kereta, ngeri fikirkan rupa orang yg ade dlm kereta

SYAbAR said...

Sejak awal tahun, tak berhenti famili kita sorang2 masuk spital. Dugaan betul tahun 2009 ni tp alhamdulillah kita semua dapat laluinya dengan tabah dan bersatu hati.

InsyaAllah, bapa suked dpt berhariraya dgn keluarga nanti. Amin

Diamilikku said...

ya allah..takutnya tgk kete tuh..nak2 bila bro tulis ayah suked admit terlelap sekejap..aduhhh risau sy..sebabnya pagi2 drive gi opis memang sangat ngantuk....ya allah...jauhkanlah segala yang buruk hendaknya..

kami sekeluarga doakan ayah suked segera sembuh n berhari raya dengan gembira bersama keluarga nanti...aminn

suked8787 said...

Huhuhuuuuuu...sedihnya bila teringat keadaan abah...mmg kesian. Menjerit2 bila nurse nk alihkan bdn dia...skrg ni abah demam sbb sakit...

Terima kasih atas simpati n doa kwn2 semua...mudah2an abah dpt beraya di rumah....

Mmg x smpai hati sbb abg suked masih kt pelantar minyak Miri...dia pun sedih hari2 call mak abah tp nk buat camna...

Nota : Jasad ja kt KL...hati kt hospital teringat mak n abah. x sabaq nk tunggu raya...nk balik kg lg jmpa mak abah.

miss GAZA said...

ngerila tgk wira tu..

pokok tu jugak!

fuhh!!




moga ayah mrtuamu segera sembuh bro..

take care yah!

Idalara said...

MashaAllah..sedihnya akak dgr berita ni..nape ntah tergerak ati nk singgah blog djepoi wlupun kak ida tgh bersilat buat almd london ni..
Maha Suci Allah yg telah menyelamatkan bapa mertua dj..bnyk2 bersabar dan berdoa di hari mulia ini..
pada suked,,kak ida ras simpati sgt..setahun yg lepas abah kak ida pun accdnt motor..mujur dia tkde patah2..kata org yg tguk kejadian ti sangkakan abah akak dah tkde..alhamdulillah dia selamat dan kembali pulih..semuanya berkat sokongan moral dan doa anak2..
jgn berhenti bei sokongan moral dan berdoa buat abah!

i'm_siCK_n_tiReD said...

mak aihhh..seremmm...

edan coba said...

Mai OOOooooiiiiiiiiiiiiiii!!!!
Teruk sekali!!

Kuatnta Bapa Mertua DJ EPOI!!!!

@e_da said...

Salam takziah buat keluarga bro n especially to sue.. banyak2 sabar ye.. kami semua mendoakan agar ayah sue cepat sembuh... sorry lambat tau.. kat kg tenet tak leh bukak.. tu yg lama tak menjengah blog.. mmg teruk tengok keadaan kereta tu ye..
dugaan di bualan puasa.. harap sue sekeluarga tabah...

selamat berpuasa yek...