Tuesday, August 4, 2009

Update Baby Afiq

Salam.....

Pagi ini...jap lagi!!
Gua ,Suked & Ben10 akan harus ke Hospital Gomen kat Serdang untuk temujanji hari tuh...ngn Pakar Jantung.....

Tujuan dan sebab musabab kitaworang kena gi kat sana adalah untuk membuat rekod yang Baby Afiq pernah mendapatkan check up atauponk di Hospital Gomen...
Kirannya Baby Afiq dah mempunyai rekod ngn Hosital Gomen.......kitaworang layak untuk mendapat Diskaun untuk Proses Pembedahan.....kalau tak salah Gua layak dapat diskaun 40%........banyak tuh kan?..............Gua ada gak tanya2 ngn Parent yang pernah menjalani Pembedahan pada anak diaorang hari tuh kat IJN...........kos untuk Operation jew....lebih kurang RM 30.000 .....pergh!!!! tak hengat siut!!!!

3 hari lpas Baby Afiq kebiruan lagik......
........kali ini disedari oleh Mamanya........terus dia call Gua yang masih kat tempat kerja.....
Gua terus call ke Doktor Peribadi kitaworang ..iaitu Doktor Kannan................kata Doktor ....ianya biasa jew!!!...........bagi kitaworang Luar Biasa siut!!!

Doktor bagitau suruh kitaworang .....bagi lebih masa atauponk jangan biarkan baby bersendirian , katanya sewaktu makan atauponk lpas makan....harus dimonitor gak Gibik2 nih.takut ada makannan yg tersumbat dan kurang dihadamnya.....
Kirannnya makannan tidak dihadam ngn betul ....babay akan start tidak selesa ...dan mula berpeluh........dan sistem pendarahannya tidak berjalan ngn betul........darah bersih & darah putih mula bercampur......

Doktor pesan kirannya Baby dah start biru........kena cepat-cepat cool down kan baby ......dukung atau buat aper yang patut!!.....Gibik2 nih tak bley tension lebey2........
Ok lah ........Gua dah lambat dah nih nak ke Hospital.......nanti senang-senang Gua Hupdate Baby Afiq lagi Ok............
Zassssssssssssssssssssssssssss!!!!



P/S - Doaakan Untuk Baby Afiq yer ...kekawan...

17 comments:

Diamilikku said...

afiq sangat comel..
geram sungguh...
mcm baby2 anak omputih..yg slalu berlakon iklan tuh..
"ya Allah kau peliharakanlah baby afiq...ringankanlah kesakitan yang ditanggungnya ini..ko sembuhkanlah dia ya Allah..panjangkanlah usianya agar dapat berbakti dan berjasa pada kedua ibu bapanya..amiin"

Bro...jgn sedih2 jgn tensen2 kay..
insya allah setiap kesusahan ada jalan keluarnya...sabar dan tawakkal selalu.

yatie chomeyl said...

comeynyerr baby afiq....sejuk mata memandang wajah chomeyl mulus dia...

aunty yatie chomeyl doakan afiq cepat dapat rawatan macam yang papa afiq tgh usahakan tu...insya Allah moga semuanya di permudahkan untuk baby afiq

aj-saudagar-butik-cintaaliahgallery said...

Mangappp!.....cute gilos Ben10 bro!!!
rase nk gomol2 jer...

Harap2 Bro & Pamily takde ler kene tunggu samapi bebirat buntut mcm AJ hr tu!kalu jadi gak kat sane,roger AJ,confirm aku dtg sane terus sungkit buntut staff sane!Wahahahaha

Acik AJ yg Cun,harus mendoakan Ben10 muge2 sembuh cepat ek!!!Muahhhhhhhhh

fieza a.k.a ibu azwar qaiszar said...

Bro Epoi,
da besar dah dia erk..bulat matanya..
saya doakan semoga semuanya selamat..
mahal jugak kos operate tu ye..

iedaLUVsham said...

bila tgk bb kita kebiruan mmg la risau w'pon doc kate biase, tp pada kite ibubape mmg luar biasa kan!

@e_da said...

Suka sgt tgk muka baby afiq ni... suciii sgt.... geram.... moga afiq cepat sembuh yer syg........... muah cyg afiq...

TiNiE said...

adoii..geram aku la ngan bb tembam nih...nak gomoi lelebih aritu takooottt...lagi pun dia tgh tidoq kan...

insya-Allah semua pun akan selamat..amin

Baby Lyana said...

Kami sekeluarga mendoakan agar semuanya berjalan dgn lancar..Insya-Allah.. comeyy tgk dia tido..

edan coba said...

Haii baby comel!!!
sayang sekali kan dia ditimpa penyakit... well pada si ibubapa baby ni jagalah dia eolk2 berdoalah sbanyak mungkin...
:)

Eiba said...

Semoga baby afiq sentiasa semakin sehat dan pulih sepenuh nya yaa... Eiba dan family akan terus mendoakan..InsyaAllah..

Ivy Metaga said...

cute nya ben 10, kesian dia kecik2 dah sakit, moga ben 10 baik2 saja, hurmmm betul tu bibik2 mesti kena jaga ben 10 ni baik2 kan...

masviona said...

Ya Allah Ya Tuhanku kau sembuhkan ler baby afiq nih dari kesakitan yg dia tanggung dan jadikan dia sihat walafiat seperti baby² lain jugak supaya dia juga dpt membesar n menikmati hidup nih sprti kanak² yg lain.....insyaallah...aminnn

prebetsabu said...

insyaallah.. kami doakan yg terbaik utk semua

Naddiea said...

walaupun baby afiq ada masalh jantung tp baby afiq nampak sgt sihat n ceria.pipi yg tembam itu sgt comel.semoga baby cepat sembuh.amin..

mRs.jUkoGYu said...

cumil nyer...culik gak kang..hehehehehe..;p

honeyamirul said...

Salam Dj Epoi,

Semoga baby Afiq yang comel Cepat sembuh... Senyuman Afiq sungguh sweet Diwajahnya tidak nampak pun yang dia tu sedang sakit... Hanya dia yang boleh merasanya... baby afiq cukup kuat... Buat Suked Semoga tabah hadapi ujian tuhan ini...

suked8787 said...

Terima kasih utk rakan2 blogger semua kerana x putus2 bg support kt kitaorg...

jasa n doa kalian semua x mungkin kami lupakan...teruskan berdoa utk baby Afiq....