Tuesday, July 14, 2009

Kenali Darah Anda?


Kaitan jenis darah dengan personaliti pemiliknya

Adakah jenis darah yang mengalir dalam tubuh kamu mampu menggambarkan personaliti sebenar diri kamu sendiri?
Menurut salah sebuah institut di Jepun, kajian yang dilakukan ke atas jenis-jenis darah yang mengalir di dalam tubuh manusia ternyata mampu memberi gambaran terdekat mengenai keperibadian individu itu sendiri.
Ingin berkongsi rahsia mengenainya?
DARAH O
Individu yang memiliki jenis darah dari kategori ini disifatkan sebagai individu yang setia, sabar dan sentiasa yakin terhadap keupayaan dan kebolehan diri sendiri. Selain itu individu dari kategori ini juga sering bersifat ingin menjadi ketua walau dalam apa jua perkara yang ingin dilakukan khususnya yang melibatkan kerja-kerja berkumpulan. Sekiranya menginginkan sesuatu, kamu akan berusaha untuk mencapai matlamat tersebut walau dalam apa cara sekalipun. Kamu juga termasuk trend-sitter, setia, punya daya juang tinggi dan percaya diri yang kukuh. Kelemahan yang ada pada kamu adalah mudah cemburu, agak sombong dan cenderung amat kompetetif. Selain itu kamu juga terlalu serius dalam persaingan sehinggakan ia mampu memberikan tekanan kepada diri kamu sendiri. Oleh yang demikian kamu harus lebih bijak mengawal emosi diri mu agar tidak dikuasai dengan tekanan.
DARAH A
Keselarasan, keharmonian dan keamanan adalah matlamat utama dalam hidup kamu. Kamu gemar melakukan kerja-kerja secara berkumpulan dan kamu juga gemar melibatkan diri dengan berpersatuan. Kamu bijak bergaul dengan individu di sekeliling dan ternyata mereka juga sentiasa berasa senang untuk bekerjasama dengan kamu. Sikap sensitif, sabar, dan bertimbang rasa yang ada dalam diri kamu itu melambangkan bahawa kamu tergolong dalam kategori individu yang memiliki keperibadian penyayang. Walau bagaimanapun ada kalanya kamu agak degil. Kelemahan kamu adalah tidak boleh melakukan sesuatu dengan santai dan cenderung keras kepala. Kamu terlalu kuat bekerja sehinggakan tidak mengendahkan langsung waktu untuk berehat. Kamu harus ingat, kesihatan juga perlu diutamakan. Jangan kerana terlalu leka dengan kerja-kerja kamu itu, kesihatan diri pula yang terabai.
DARAH B
Sempoi! Itulah ungkapan yang paling rapat denganmu. Kamu lebih selesa dengan kesederhanaan. Dalam perhubungan pula kamu adalah individu yang terlalu jujur dan lebih gemar berterus terang dalam apa jua perkara. Dalam melaksanakan sesuatu tugasan yang diberikan, kamu lebih gemar melaksanakannya dengan cara kamu sendiri. Kamu adalah individu yang kreatif dan fleksibel, mudah bagi diri kamu untuk meletakkan diri sendiri dalam apa jua situasi mahupun kelompok golongan tertentu. Kamu adalah individu yang bijak bersosial. Namun ada kalanya sikap kamu yang gemar berdikari, keras, individualistik, tidak gemar meminta bantuan orang lain, suka berterus-terang tanpa memikirkan orang lain dan melakukan segala sesuatu dengan cara sendiri, mungkin akan mendatangkan masalah buat diri kamu sendiri dan sekali gus memperlihatkan kelemahan pada diri sendiri. Kamu juga kreatif dan fleksibel serta boleh beradaptasi dengan mudah terhadap situasi. Namun, kamu harus ingat bahawa, tidak semua perkara kita boleh menyelesaikannya secara bersendirian.
DARAH AB
Tenang dan bijak mengawal emosi, itulah keperibadian yang jelas terpancar dalam diri individu yang tergolong dalam kategori darah berjenis AB ini. Kamu juga sentiasa menghormati orang lain dan ini menjadikan individu yang berada di sekelilingmu berasa selesa untuk berdampingan denganmu. Teman-teman menjadikan kamu sebagai tempat berkongsi cerita, terutama urusan perasaan dan hati. Kamu juga memiliki sikap humor semula jadi dalam diri seolah-olah kamu dilahirkan untuk menghibur orang lain dan sentiasa ceria. Namun ada satu perkara yang harus kamu perbaiki dalam diri kamu itu. Kamu cenderung moody dan sukar membuat keputusan, kadang-kadang boleh menyakiti hati orang lain. Kamu perlu lebih bijak dan berani untuk membuat keputusan sendiri. Jangan biarkan orang lain membuat keputusan untuk diri kamu sendiri.

..........................................................................................................................................................................

Walaweiiiiiiiiiiii pejam celik.....pejam celik......
Besuk CONTEST
Santai "D" Sunway Lagoon
Gua akan diTUTUP...........Tarikh Penyertaan....
Pada Yang Belum.....................................cepat Redah Jom!!!!


5 comments:

Diamilikku said...

bro..su dah antar emel..dapat tak???
hehehehehe....
darah su jenis B....yes yes yes yes

:. aYu .: said...

em..aku tatawu la..darah aku jns ape..
nak kena cucuk...
alamak..
takut...
pobia btul..
nak derma drh..tp takut..

p/s : cntest tu aku leh menang x pokcik?hehehe sagu hati pun jadik ler...

nadnye said...

betul la tu.. darah A,
p/s: camne nak hantar gambar pun takde... ishh..

miela77 said...

Daku O+ so daku mmg layak jadi ketua la..hahahaha...nantila... suatu hari nanti tempat Pengarah tu daku yang punya...wah riaknya..hahaha

wah...ur contest dah nak tutup ek.. ada can tak iela menang? Lama x mai umah...bz ek..

Meh join my giveaway..

kakyong said...

nadnye...
sama lah kakyong pun A..

kuat kerja, keras kepala... tapi penyayang... wakakakahhhh