Monday, June 1, 2009

PERHENTIAN - View 3

Salam.....

Pulau Perhentian.......yang buat Gua terhenti...dan tercungap-cungap hehehhhehe.....
Nih..... ar........antara aktiviti2 yang Gua paling tak suker... dan menyampah.......
Dah arrrrrrrr kena kencing ngn Tour Guide............katanya.....just ambik 10 minit untuk jungle tracking untuk pengalaman melihat Sunset & Kincir Elektrik....yang sempoi........

Hampeh betul......mana ada....10 minit...
Dekat 45 minit siut!!!! dah arrrrr panjat bukit bagai nak rak!!!!
Diaorang tak nampak ker... Gua nyer AIR BAG yang sedang mengembang tuh!!!

Tapi hasilnya... kat atas bukit sanuuuuuuun....memang CANTIK gilak siut!!!
Tak menyesal Gua join diaorang untuk jungle tracking.......

Muka....Gua yang Poncit!!!!

Jalannya.... kalau cantik tak per...nih......dah macam CAMEL TROPHY dah arrrrrr......

Panorama Alam..

Waktu nih......gua tgh membebel dalam hati........dok maki ...kat Tour Guide tu......


Kincir Angin Elektrik.....yang membekalkan Tenaga Elektrik Buat Sekolah, Balai Polis, Perkampungan Pulau Perhentian dan lain2
Semua Hotel kat Perhentian nih menggunakan GENERATOR Elektrik memasing......nasib baik..tiada catuan bekalan elektrik kat Hotel Gua....
1st Time Gua nengok benda alaah nih!!!! selalu tgk kat Negara Lain jew.....Rupannya ada kat Malaysia


Muka Mamat yang Puas!!!
Setelah sampai kat Puncak Bukit Pulau Perhentian....

Walaweiiiiiiiiiiiiiii



Gua yang paling kecik siut!!!!

Mr James ( My Filipino Engineer )


Gambaw Gua nyer Team yang dah berjaya sampai kat atas Puncak Bukit Pulau Perhentian

Penutup ENTRY nih.......memang Gua tak Puas Hati........
Kena kincing Ngn Tour Guide Hotel kitaworang........
Tapi VIEW kat sana.....memang mantop!!!!!!!!

12 comments:

Fly said...

salam bro, cantik sungguh view kat perhentian tu yek bro, gua pernah gi tahun 2003 tapi x tau lak ada pemandangan dari stesen janakuasa yang cantik camtu, gua kena simpan duit ni nak gi sana gak :)

Jocko said...

Perhentian, memang BEST...

hazlin said...

wah.. cuti cuti malaysia.... zoom p perhentian....

@cu SaYaNg said...

lu g jungle tracking bro?
pdn le acu tgk perut lu dah ramping...mengancem gitu..wah!!

atty's said...

seronoknya dj epoi..terimakasih utk gambar menarik..takdpt gie..dpt tgk gambo yg cantek pun dah memadai.

MariaFaizal said...

Bro,
Cantik & serene view tu..
I miss Perhentian :)

Betul bro Perhentian did make me 'Berhenti' sekejap dulu.Bersyukur & kagum dgn suasana nya...

Tukang cerita said...

wehhhh...berbaloi lah penatpun, tgk view yg cantik gitu...

Diamilikku said...

hehehhehe...kena belajar mcm mana nak maintain stamina nih..nampak sangat muka pancit

cerpelai said...

Hahaha..
Nak dapatkan hasil yang bagus kenalah didahulukan dengan usaha ye tak?.. Gua suka tengok pemandangan bro.. mengingatkan gua betapa keciknya gua ni dalam dunia..

Naz said...

wah... berjalan sakan ko kat sana. nice view... sejuk mata memandang...

MaMaQaYPo FaMiLy said...

Wow!! nampak BEST jer!!!

IeDa said...

Jungle Tracking yer??masa weols gi sana pon tour guide tu bawa weols gi jln tu jgk..mak aiiii..azabnyer nk sampai..hehehe ...ponat