Wednesday, June 17, 2009

Tips Filter Air!!

Dua tiga hari lpas!!!!
Si Mamat yang ..Gua panggil MAn ih datang kat umah Gua.......
Tujuan nyer tak lain tak bukan.......hanya untuk memasang PENAPIS AIR CNI ( WATER LIFE )

Sejak kebelakangan nih!!! keluarga Gua selalu sakit2 perut!!!
Sekali Gua jump Doktor..paling kurang 50 henget!!!
Kalau 50 henget kali dengan 4 kali sebulan.......Walaweiiiiii dah RM 200 siut!!!
Doktor bagitau...suruh kitaworang kontrol makan dan minum kat rumah.....salah satu faktor yang membawa kepada sakit perut adalah.......air yang kurang bersih!!!
Di area Klang Valley nih ...jangan hengat arrr...... air nyer cantik seperti kawasan kampung2...

Hari hari......!
korek sana.....!
korek sini.......!!
sambung sana...!
sambung sini!!!!

Cis!!!!! hari2 dok minum air tanah weih!!!!
Klau paip air tuh ....pecah kat longkang camana? adoi aiiiiiii!!!!
Jadik untuk masaalah2 tuh!!! Gua cuba mengawal benda2 nih semua ngn teknologi baru ....
CNI ( WATER LIFE )
( Man...kalau menda nih LAKU.... ) komisyen arrrrrrr hehehehehehe......
Jom Layanzzzzzzz!!
Korang tengok sendiri berapa kotornya filter nih!!!
Gua dah tak larat nak tukaw....tiap2 minggu weih!!!
Air KARAT binawe!!!!
Senang nak pasang.........
Ada 7 Filter kesemuanya.....dengan teknologi NANO




Sebelum nih...Gua guna filter nih!!!!
Satu kat Luar .....rumah
Satu kat dalam rumah.....

Harap2 selepas adanya benda nih!!!! Masaalah sakit pewut kitaworang akan selesai!!!

Tips nih.... kena kluaw RM cikit arrrr hehehehehhe

Dj Epoi
Apasalah Rezki!!... Ilmu!!!.... yang tuhan kasik.....kita sama-sama kongsikan!!!!

21 comments:

ai said...

Ni musti $$$$ nih!! aku ni tingin gak nk ade filter kt umah. Tp dah ongkosnya ngak ada dong! :(

Naz said...

berbaloi labur duit kat water filter mcm ni. dpd lebur duit kat mender2 yg x der faedah. :)

♥ ieRa♥ said...

huih kotornye..nk suh mak bli 1 nih

suked8787 said...

Mustila ongkosnya.....agak mahai gakla penapis tu tp xla mahai sgt..around RM1800 camtu...kalu ahli RM1500...bolehla tu kalu ada duit ckit...x larat dok ulang alik pi klinik dah...lotih den..

Tp yg bestnya penapis tu...air minum dh x yah masak...terus boleh minum terus..jimat masa, letrik & gas..

Kalu ada duit jom beli ramai2....

IdaAnuar said...

banyak duit pasang filter..?apa lah sangat kan kalau nak di bandingkan dengan kesihatan akibat dri pencemaran air tu

Naddiea said...

baper hengget ni bro??kitowang kat umah pun pakai filter air zaman tok kadok.tah bile mase nk tukar tah.hihhi..

fahmi latiff said...

salam bro dj epoi..

filter cni memang bagus dan murah berbanding dgn seangkatan dengannya..

water life... memang best :)

Anonymous said...

betol tu djEpoi... duk lembah klang ni, mesti wajib ada water filter pd setiap umah.

issk, azie pun sama. Sian anak cirit birit... tehn, seorang dr. rekemen suh pakai water filter kat umah.

masalah dah sttle, n dapat mnjana income dari hasil penjualana water filter gaks!!!

waaaa.....

MariaFaizal said...

Bro,
I agree that H2O kat Lembah Kelang nih not properly/efficiently processed/filtered. So filter kat rumah dah jadi equipment yg wajib. Bukan nya mahal sangat kan bro? (if compared to clinic bills kalau kerap tak sihat):D

Utk keluarga tercinta, filter merupakan 'responsibility' parents nowadays to care for our children's food/drink intake.

Bravo bro!

TiNiE said...

walaweii..mahai wei mendalah nih...uurrgghh

alidyangon said...

Bro Epoi

Betul punya kotor air paip tu...

Seumur hidup aku jarang aku nampak water-filter yang sebegitu pekat, likat dan melekat macam tu.

Air kotor bukan setakat menyababkan sakit perut tapi juga perbagai penyakit.

Syukurlah Bro cepat cepat bertindak.

Boleh tahan jugak pelaburan bro tu ye.
Tapi utuk jangka panjang, pelaburan sebegitu adalah sangat berbaloi.

'Air yang bersih dan suci menjamin kehidupan yang murni dan bahagia'

Amin

cerpelai said...

Berapa reganya tu bro?..
Setahu gua, dekat ribu-riban jugak kan?..

Pegawai Kastam kat sini selalu 'ayat' gua suruh beli menatang camni.. Ada yang RO laa, ada yang I-Filter laa.. Tapi bila tengok harga, tertelan liur gua dibuatnya.. RM 2500 tuuuu..!!

Nak sihat pun pakai duit banyak ye tak?.. Aduii..

echah_syed said...

tak mampu huhu.. :(

Diamilikku said...

hurmm....bagus kan ada filter nih..kitorang pun tak pasang filter lagi nih

rampage said...

hahahaha...ingat lu dah tau, pihak SYABAS cakap tak yah guna filter air SYABAS bersih, tapi terbukti memang tak "BERSIH".....sendiri mau ingat.

Sulela said...

Aku pakai Zhulian punya barang...Beyond Water Bio Active Reforming System...kekeke..

Kotornya kair kat tempat ko, bro...huhuhu. Tu cacing yang kecik2 tu ada tak? hehehe

p/s: blog lu berwajah baru...cantik siot...

Kaiser said...

salam.....uihhhh memang kotor pun air kat lembah klang niii....saya pun dah pakai Filter BIO AURA...kalau dulu memang minum air karat2 besi dll tp sekarang boleh minum & amik terus dr filter tu....haaaa sesape nak pakai filter BIO AURA leh le contact sy kat serijenerus.blogspot.com.....tengok2 la kat TV3, Azizah Arifin pun pakai BIO AURA,...

Jocko said...

umah aku pun nak kena pakai la menatang ni,,, asyik air kaler oren jer kuar

Aku manusia yang bernama SYAFIQA. said...

kotor gile filter tuh
rumah saye pasang filter jugak..tapi xdela jadi secoklat tuh

kakyong said...

memang berbaloi guna filter CNI tu.. terutama yg dok kl & kwns perumahan yg dah lama.. bila dah lama, maksudnya paip air memang dah karat.. hehehehh..

kakyong pernah gak adik bg tru guna tp sehari semalam jer.. dia beriya2 ckp, lepas guna dlm 10 jam mesti nampak karat2.. tp sbb kwsn perumahan ku kwsn baru.. lepas 2 hari guna pun tak nampak lagi kesannyer.. so en ayah tak nak beli... hihihi... tp best gak dpt guna free utk 2 hari.. hikhikhik...

Dj Epoi said...

Salam.....

Semua.....Terima Kasih Diatas Komen anda......

Walaweiiiiiiiii!!! tak terjawab Gua siut!!!! melambak komen korang semua.....

Kalau ader aper2 pertanyaan korang boleh repeat kat ENTRY baru k....

Inshaallah Gua akan jawab!!!

Gua baru jew balik....buat pemeriksaan kat STADIUM TERENGGANU untuk projek Fantasia Gua heheheheh