Wednesday, June 10, 2009

T.G.I Friday's

Salam......waktu on the way balik kerja semalam.....
Entah tetiba jew si Suked8787 terkeluar kalam nak gi makan kat
T.G.I Friday's
Hati kecik Gua........berat jerrrrr..... mengatakan...nih mesti kena sampuk dik ini orang.....
Nahartinie / It Advisor Gua
Korang tak caya....... gi Redah blog si Tinie kat atas....baik nyer dia promote Retaurant nih!!!!!

Isteri punya pasai......Gua belash jer.....lah...Gibik2 Gua kitaworang ambik lambat sikit ar hari ini hehehheheh.....( OT LAGi!!! ) bergerak dari opis ke terus drect ke Restaurant nih!!!kat IOI Mall Puchong

Suked tengah Mabuk nak pilih yg mana satu!

Cuma kat sini Gua nak kongsikan sikit tentang Restaurant nih.. nyer masakan!!!!
Bagi yang pertama kali kesini.....walauponk terpampang LOGO HALAL JAKIM kat Menu makanannya.....
Pastikan anda memaklumkan...pada Cheff kat sana.............
Bagitau.....tolong jangan campurkan WINE atauponk ALCOHOL didalam setiap masakan..........Walaweiiiiiiiiiiiiii!!!!.........
Gua sendirik ponk terkejut siut!!!
Bila seorang pelayan memberitahu pada Gua....
SOS ini ....ada.... ALCOHOL
SOS ini....... tidak ....mempunyai ALCOHOL.........aduhai!!!!!!
Pelayan itu...... siap bagi sugesstion lagi kat kitaworang.......siut!!!!
Last2 semua makanan yg kitaworang Order........tiada diletakkan semua benda2 tuh!!!
Last2 Gua order semuan Menu menggunakan Sos cendawan hehehheehee.....( Tak sedap siut!!! buweeeeeek..)
P/S - Semua makanan 2 yang special kat sana kebanyyakkan menggunkan Wine / Alcohol...weih!!!!

Hati2 hati arrrrr semua!!!!
Lpas nih harap2 JAKIM dan Badan2 yg berkenaan bukan sahaja dapat mengawal Bahan2 mentah saja......
Kena juga dikawal cara2 penyediaan makanan pulak...

Ada saper2 tahu maca mana nak macammana nak bangkitkan ISU nih..kaeatas..?

Decoration Kedai nyer....Fantastik......cabtik siut!!!

Makana & minumannya......kira boleh tahan.....


Harga Boleh Tahan siut!!!!!.......korang g check arrrrrr sendirik!!!
2 orag kitaworang ponk.... dah 2 belah tangan lebih...

Dj Epoi ngn muka yang tak puas hati .....

10 comments:

Tukang cerita said...

wahhhhh..dating maaaa....

sy baghu balik dr kg, baghu dpt terjah sini...

lappy bro dah jumpa ker?

@cu SaYaNg said...

TGI is one of my feveret restoran..
yeah mmg tmpt2 mcm nie byk campuran alkohol or wine,lu mmg kena maklum kan pd waiter nye..

biasa nye if diaorg punye pelanggan yg bertudung masuk & kena lak pelayan nye islam dia akan maklum kan pd kita..

biasa la bro,p makan kedai2 yg mcm gini mmg le harga nye hampir or sama dgn 2 belah tangan...depends on menu yg kita pilih..

tp bro,duit boley di cari yg penting perut puas..nyum..nyum..

Baby Lyana said...

hmmm..lagi 1 restoran yg masak ade wine..which is cooking wine... CHILI's..

steak dia memang letak wine..tapi dia tak cakap yer... hehehe..in fact, makan ice cream Baskin robin pun ade sesetengah ade fruit wine..better tanya..

MariaFaizal said...

Bro yg cool!
That's so kind of you dating2 dgn wifee (mcm hubby i you! hehe..)

I love TGI! Memang most high-end restaurants use alcohol beverages as ingredient in their food. Kena baca thoroughly dlm menu or ask the staff if x yakin.

Cool!

echah_syed said...

combi pernah nak mkn kat sebuah steak house ni..bila smpi kat pintu masuk tetiba sorang waiter tu ckp.. "akak kat sini steak dia mmg letak wine" opppss!

thnx dak waiter semoga tuhan murahkan rezeki anda :)

Diamilikku said...

tak baik tau..muka cam tak ikhlas je bawak suked makan kat situ...hehehehehhehe.....

hurmmm..abg hisham suka sgt tgif..sambut birthday mesti nak gi tgif....

Ibu Ayra said...

wah, seminggu x jenguk...terus berubah wajah...

miela77 said...

salam...nasib baik cik abgku tak suka g tempat2 mcm tu...dia lebih prefer warong je...jimat bajet...hekhekhek...tersentuh hati baca ttg nenek tu...iela pun ada nenek yg sama situasi mcm tu...tiap2 hari kena jengok kalau tak dia kata iela sombong..dah nyanyuk...almost 90 tapi memang iela manja ngan dia...berbaktilah ketika ada...

TiNiE said...

mie harap menu yg kita makan aritu takder la wine or alkoholik..pasal murah!!!

insya-Allah

Redynne™ said...

once in a blu moon bole la kesitu..

harga x larat beb.. beli ayam msk rondang lagi sodap.. hehe..

*suke mashrum butang goreng dia..ala..yg cecah ngn mayonis tuh.. nyum..nyum..