Thursday, June 4, 2009

Dj Epoi & Ikang Kerisi

Salam.....Gua kembali ngn .....citer memancing lagi.........
Selepas tak puas hati ngn hasil tangkapan hari pertama TRIP memancing malam pertama....
Keesokkan nyer.....Gua buat gila lagi!!!!!! Kali ini Gua booking boat yang agak besar cikit daripada semalam.......Harga Gua tak kisah.......janji Gua & adik-adik Gua puas weihhhhhhhh......
Yang lagi bestnya...TEKONG nyerr orang Pulau perhentian itu sendiri wowwwwwwwwooooo!! Boleh la kut......kitaworang belajaw jadik nelayan dari Tekong nih............hehehehehe

Hasil Tangkapan nyer ....WALAWEIIIIIIIIII!!!!!
Semua rakan2 yang join Trip nih ponk dapat makan.......

Hasil Tangkapan sepanjang 3 jam.....wuhoooooooooooooooooooooo!!!!!
Korang tgk arrrrrrrrr sendiri layanzzzzzzzzzzzzz!!!!!

Kali ini ada sekuntum BUNGA ikut kitaworang gi mancing.......Adik Maria namanya.......bujang lagi budak nih hehehhehehe......
Gua agak terkejut.....dan lain2 kawan semuanya ponk tak puas hati ngn si Maria nih....coz.......dia yang paling banyak naikkan Ikan hari tuh!!!!.........mungkin ikan kat sana tau....mana umpan orang jantan....mana umpan orang pompuan kut hehehehehh
Jangan jeolous arrrrrrrrr......Ikan Pertama bukan mamat Kelantan yang naikkan kali ini....
Gua 1st Beb!!!! IKAN KERISI....weih!!!!!!!!!!!
Ni aaaaaaaah......si MAria kecik lagi Cute....yang TERLAMPAU hari tuh heheheheheh......
Tahniah arrrr gak kat dia ......coz 1st time mancing.........dapat 9 ekor keseluruhannya.....

Si Fisal......yang selalu buat kejutan.........Ikan Kerapu yang pertama kitaworang dapat .........mamat nih yang naikkan siut!!!!
Hari ke 2 si Faliq.........makin menunjukkan kebolehannya ......4 ekor KERISI dia naikkan........

Geram tengok ikan Kerisi yang segar2 ni weih!!!!!!!!!! macam nak makan jew Gua.....

Lepas dia - dia lagi hehehehhehehe

Kerapu terbesar hari tuh ....si mamat Filipino nih naikkan.........riuh!!! satu bot..ngn bahasa2 pilipin.......entah menda jampi si mamat nih hehehehe


Walaweiiiiiiiiiii....serentak beb!!!! si Fisal naikkan kerapu belang pulak.........
Si Maria ponk ...........naikkan lagi.........
Walaweiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii kitaworang Enjoy!!!!
Masing2 menunujukkan tanda bilangan ikan yang diaorang naikkan........
Gambaw Gua takder.......Gua dapat tangkap gambow diaorang ponk dah seronok dah !!!!

Nih ar....Ikannya........walaweiiiiiiiiiiiiiiiiiii......kitaworang macam tak percaya siut!!!!

Ni .....si Joe......Tekong Gila Babai kitaworang hari tuh!!!!
Bawak boat macam nak TERBANG siut!!!! heheheheheh best & meriah betul mamat nih!!!!
Ni.... tukang.... masak BBQ kitaworang hehehhehehe...........belakon jew lebih.....bukan dia yang masak ponk hehehehehehe
Malam tuh.........semua ahli2 rombongan seramai 22orang dapat makang ikang yang kitaworang pancing............kitaworang semua sekor-sekor bontot kembang macam ikang buntal hehehehehehehe
Nih arrrrrrrrrrrr BBQ ikan tuh!!!...letakkkan air limau sikit Walaweiiiiiiiiiiii.........nyum...nyum....nyum.....
Dj Epoi.....
Puas hati jadik Lead kat adik-adik Gua......
Amacam saper lagik yang nak ikut Gua....?
Kalau Gua arranggekan gi mancing ?

Buat semua yang terlibat

Faliq
Fisal
Maria
James


Korang memang sempoi!!!!!!!!!!!!!

11 comments:

Diamilikku said...

bro memang ahh tak de gambar tunjuk jumlah ikan yang dinaikkan..sebab bro cuma naikkan sekor tu jer...hahahahahahaha..

jgn marahh aaaa nanti kena jual..sian kat suked nak beli balik...

| eus | said...

mcm bess jerk trip ni...

IdaAnuar said...

fulamak..mu mancing ikang..sempoilah!ko memang sempoi...ikan tu semua ko dapat ke?atau ko dapat sekor je..hehehe

Baby Lyana said...

ikan kerisi? goreng pun sedap...masam asam pedas lagi sedap..

Diamilikku..ku rasa DJ memang tangkap sekoq ajer.. hahah dia malu nak ngaku

@cu SaYaNg said...

erk bro..
lu memang selalu dpt ikan kecik je kan?muahahaha...betul la kata DIAMILIKKU..lu naik kan sekor je sebab tu lu x de dlm gambar yg tunjuk jumlah ikan dinaik kan tu...hua..hua..hua...

lariksssss....ampunnnnnn

Dj Epoi said...

Weih......

Gua malas nak riak......!!!

Gua dapat 7 ekor weihhhhhhh!!!

Hhehheheheh....
Masih lagi dalam perjalanan Membolosi Blog koworang.......semua

atty's said...

banyak nya ikan.lepas tu buek lak bbq..sodap nya lahai ..skit ar..

Tukang cerita said...

wahhh...best tu bro...
tak balik lagi ke bro....?
Sian suked dok umah...
dia burink tido sorang2 tu...
:)

SYAbAR said...

Ikang segar makang manyak mana pun lalu....

MariaFaizal said...

Tersedak makcik kat sini. Rupanya ada Maria yg join bro's adventure trip hari tu, hehe..

Teringin nya tengok ikan fresh buat barbeque, mesti rasa nya manis & best!

amirul said...

Salam Bro,
Selamat makang2... Awat pinggan tu x licin g?