Sunday, June 14, 2009

Gua kehilangan Sahabat Bermanja

MIMI dalam Kenangan!!
2006 - 2009
------------------------------------------------

Salam.......

Pagi ini seperti biasa..... diawal pagi minggu...........
Gua akan teruskan rutin2 Gua untuk membersihkan sangkar Mimi.....
Gua lihat Mimi dalam keadaan yang sangat -sangat lemah.....
Mungkin Demam barangkali.......
Gua perasan juga....MIMI dua tiga hari ini ....makan pon dah tak macam selalu....

Gua mandikan MIMI seperti sebelumnya....kirannya Mimi tak sihat....
Dalam Hati Gua......... dah ada perasaan lain macam....
Mimi dah tak berkicau seperti sebelumnya.........
Waktu Gua mandikanya.....kami ( Gua, Suked, Robocop,Sponge Bob & Baby Afiq )....sempat mendengar kicauan yang dah lama kami tak kedengaran......

Pwetttttttttt........Pwit!!!!!!!!!!!!! ..........dua kali MIMI berbunyi........
Seronok hati Gua.... bila MIMI dah berkicau semula......
Selepas Gua mandikannya........sementara nak nantikan basahan badannya kering.......
Gua naik atas rumah..... untuk mandi......
Suked dah sibuk jumpa pakcik Google nak carikan KLINIK Haiwan..........

Bila Gua dah siap mandi..........
Gua tel Klinik Haiwan untuk buat Temujanji.......
Doktor ....mintak Gua bawa MIMI terus ke KLINIK.........

Gua kedepan untuk ambik MIMI............................
Masyaallah!!!!.......MIMI dah tinggalkan KAMI semua..........
Rupanya.......Kicauan tadi adalah kicauan selamat tinggal dari MIMI buat Kami Semua.....!!!

MIMI
MIMI mengajar anak2 Gua nilai Kasih Sayang...
Kami sekeluarga kehilangan .......JAM LOCENG
Anak2 Gua kehilangan rakan PERMAINAN
Gua kehilangan........rakan untuk mencarik Iham & Idea

MIMI kami sayangkan Kamu....

-----------------------------------------------------------------------------------

Sudirman


Pelangi Petang

Kumeniti awan yang kelabu
Kutempuhi lorong yang berliku
Mencari sinar yang menerangi
Kegelapanku

Kupercaya pasti suatu masa
Sang suria kan menyinar jua
Membawa harapan yang menggunung
Bersamanya...

( korus )
Engkau tiba bagaikan pelangi
Tak bercahya namun kau berseri

Tapi cukup menghiburkan
Hati ini
Seharian waktu bersamamu
Tak terasa saat yang berlalu
Bagai pelangi petang kau kan pasti
Pergi jua...


Gambar pagi tadi....waktu Gua mandikannya.....
Ingatkan Gambaw nih nak buatkan ENTRY nya....
Tetapi SEBALIKNYA....

Gambaw Malam Semalam.....

Perghormatan Kali Terakhir Buat Mimi dari ROBOCOP & SPONGE BOB


P/S - AMIRUL.......GUA dapat rasakan KESEDIHAN waktu Lu kehilangan Kucing Kesayanagan

Dj EPOI
SAYANGILAH HAIWAN

20 comments:

@e_da said...

Alahai sedihnya.... ingat sape la mimi tu.. kalau dah bela lama mmg sedih kan... bro beli yg baru ganti mimi.. huk huk hukkk

Precious said...

Eh halamak! Alahai, tak tau nak cakap apa. Mungkin sudah sampai masa die ..

Baby Lyana said...

alahaiii...sedihnya...sob sob sob..dpt ku bayangkan kesedihannya..dulu wa nangis giler bila nyanyau di'rampok' orang.. huhu... nasib baik dpt balik, kalau tidak...tak tau la..

TiNiE said...

sedihnyerrr...
sob sob..mcm nak menitik air mata nih..
sabaq la semua k, nanti p cari natang lain lak bela..huk huk huk

FARIE said...

cantek burung tu tp sayang dh pergi..

btw, salam ziarah..

Dj Epoi said...

Salam Semua....

Terima kasih.....diatas sokongan...
MIMI juga sebahagian dari kami....!!!

Masih lagi dalam mood sedih!!

MariaFaizal said...

Bro,
Sorry bro have been busy with travelling again this weekend.

Takziah bro to you & family as I truly understand how it feels to have lost pet that lived with us for so long. Rasa lain bila tak ada. Tabahkan hati & Mimi bertuah hidup dikasihi & hilang ditangisi, tanda ingatan & kasih yg mendalam bro & family.

Take care.

MaMaQaYPo FaMiLy said...

Takziah dari MaMa sekeluarga...

nizaati said...

Sedey nye.... =(

nizaati said...

Sedey nye...

Diamilikku said...

bro...alesha tgk gambar nih bising2 je..dia kenal burung ni sebab dia penah jumpa...tapi sayang...itu pertemuan pertama dan terakhir alesha ngan mimi...

anyway bro sefamily..sabar banyak2 k...nanti try cari burung lain pulak....

SYAbAR said...

Sedihnya.... itu baru kehilangan MIMI
Sabar dik sabar

»-((¯`»BeAuTy«´¯))-» said...

salam..
adoii...
tersentuh hati bila baca entry ni...
sebagai seorang yang amat menyayangi binatang,saya turut dapat rasai kesedihan yang melanda dj sekeluarga...
sabarlah ye..

Noor Syafiqa. said...

oh Mimi..dh la comel
dhla same name mcm rummate saye...
huhuhu

boboiz said...

sedih dgr khabar mimi dj epoi..tapi jgn dikenang2 kan sgt...ambik pengganti mimi buat penghibur anak2

Jocko said...

sayang betul tgk burung ko mati,,, cantik tu,,, dugaan lagi,,,

hysMan.. said...

waaa.....jgn sedey2 bro..
itu lumrah kejadian makhluk nyata..

~beli burung tak sama dgn tuko bini baru..so tuko burung baru bro..
huhuhuuu...

IEYNA said...

comeyy mimi tu...
sedey nye baca kisah mimi ni... :(

alidyangon said...

Bro Epoi

Sory , lambat masuk busy sikit

Ampun Tuanku..

Sedih la entry pasal Mimi ni...

Especially bila tengok muka Mimi yang lemah tu.

kakyong said...

tumpang sedih gak.. tak pernah bela burung.. tp kalo dah terbiasa tup2 takde.. tentu lain jadiknyer kan...
dah brp lama Mimi dengan u all..