Wednesday, June 17, 2009

Live To Ride

"Jadikanlah masa yang berlalu itu pengalaman dan pengajaran, masa yang sedang berjalan kita isi dengan amalan dan masa hadapan jangan terlalu diangan-angankan"LIVE TO RIDE!

Itulah slogan yang selalu digunakan oleh bikers2

Rasaya dah lama Gua tak layanz Moto.....
Entah tahu ker idak...... boleh bawak lagi... Moto2 besau nih......!!!
Main MOTO / KONVOI adalah salah satu minat Gua ...pada waktu muda2 trang...tang..tang dulu.......,buat masa skank....sejak AIR BAG ..Gua dah besau nih......Gua dah STOP dulu...layan menda nih........

Minat Layanz MOTO nih.....telah diambik alih oleh adik2 Gua......
Diaorang lah yang TERUS mewarisi minat AYAHNDA Gua terhadap mesin2 besi nih!!!

Gambow nih ...waktu kitaworang 3 Beradik buat Konvoi sendirik balik raya tahun lepas.....
Gua jadik Marshall jew lah.....ngn KETEW Gua...heheheheh...

NUM PLATE - KAW 8787
Nih.....Gambaw MOTO pertama GUA yang Gua Layanz 8 Tahun Dulu.....
Teka MOTO Apa?

SAIFUL AMIR ( Num 4 dalam Keluarga )

SAIFUL NAZIM ( Num 5 dalam Keluarga )

PAK NDAK AMIR ( Adik ke 3 Gua ) & KELUARGANYA


HARLEY DAVIDSON 11oocc

HONDA SHADOW ( LIMITED EDITION )


Gambaw terbaru MOTO Gua.....heheheheh dah jadik
AMPAIAN
Bini Gua hehehehe

21 comments:

pinkiss said...

adoi, santek betul moto tuh.

hazlin said...

aduhaiiiiiii.. takutnya nak naik.
rasa macam nak terbangpun ada..

idak le teman..

incik.keiroro said...

wahhhh.... cantek betul motor... berkenan betul... ;)

miss GAZA said...

lawa moto2nya.
tp kulayan scooter aje.
=p

IEYNA said...

cantek motor....cik yumici suke skuter...huhuhu..rindu sama nouvo cik yumici....

Noor Syafiqa. said...

Wallaweh..cantik GIle moto
brape harge nih
( haha, aku tanye mcm mampu nk beli..:) )

puspawarna said...

huhu....
cntik laaa moto2 2...
tp x ley tnding arr moto yg wt ampaian 2...hik2....

MariaFaizal said...

Bro, cool nya those bikes!
Hidup sekali jer bro. Ada kemampuan & passions - GO FOR IT bro!

You & siblings into easy riders yea bro? Ada yg minat scrambler bro? Lagipun you guys tinggi, so scrambler(or superbikes also okay) pun sesuai & rugged jugak! Hish..jeles pulak I! hehe...

Happy riding....

atty's said...

cantek moto dj epoi..

♥ ieRa♥ said...

wah..ni syok ni..ahaha..jadi aktiviti keluarga dh

Baby Lyana said...

wah bestnya...cik abang ku pasti jeles kalau tgk ni..

Diamilikku said...

bila nak bawak alesha naik???
dah janji kan..since alesha suka sangat2 dnegan moto2 nih semua...jgn mungkir janji tau...tak baik

~nEeYsA~ said...

wahh..dh jdi ampaian..
hehe..
syok gler wat knvoi moto bsr ni..

MaMaQaYPo FaMiLy said...

waa.... mmg DASHYAT lah lu BRO!!!

Apai said...

Wah Bro,mengancam betul motor-motor ni. Mesti gempak bila konvoi ramai-ramai.

Apai: Setakat tengok orang bawa motor je la, lesen motor pun takder.

@cu SaYaNg said...

akak dok ataih moto tu camno moto nak jalan..tongkat x angkat..hehehe

alidyangon said...

Bro Epoi

Best tu...

Tapi zaman untuk kita dah berlalu kot...

Tapi tak tau la pulak, esok lusa tiba tiba singgah pulak malaikat 'gila motor' tu kat kepala lagi sekali.

Naddiea said...

Bro,bergaya sungguh motor2 itew.anyway,"ampaian" itu kalo di polish insyaallah merelip2 kaler dia.

take care bro

@e_da said...

wah kak suked pun ada gaya la... kena tukau suit baju yg ranggi sket tu.. hehehehhe

Ibu Ayra said...

wahh, satu family minat moto besaww ekkk... kalau hubby ku tgk mau terbeliak bijik mata dia... baru saja di let go nya V800 classic...

echah_syed said...

moto jaguh abe pun tak lame lagi jadi besi buruk sbb bz arr teda masa dia nak gosok2 manje huhu.. :(

..............................

red is my fav karer bahh :D

sgt comel ooooooo :p