Wednesday, May 20, 2009

Update Baby Afiq ( 1 )

Assalaaaaaaaaaaaaa......mualai kuuuuuuuuuuuuuuum!!!
( Versi Upin & Ipin )

Hari baby Afiq nak tunjukkan cikit apa yang Ayah kita belikan semalam buat Afiq.....
Tima kasih Ayah....!!!! Mpuah!!!!!!!!! Sayang Ayah.....!!!

Hah ni lah.........
NEBULIZER



Benda inilah yang membantu untuk Afiq bernafas dengan baik..... dan ianya juga membantu Afiq mencairkan segala kahak - kahak degil hehehehh...
Almaklumlah Baby Afiq masih kecik lagi..... tak tau nak kluarkan kahak tuh sendiri....
Paling kurang buat masa sekarang Afiq kena gunakan 2 hingga 4 kali setiap hari........doketer cakap dekat Ayah.....paling bagus 4 jam sekali.....
Tuh...yang buat Ayah & Mama kita pening kepala tuh........sampai diaorang terus belikan benda ini.....
Kesian kat Ayah & Mama kiter.........dah lah baru balik dari Indonesia hari tuh!!! diaorang gi Shopping tak hengaaaaat heheheheh

Sebab2 kukuh lagi untuk diaorang belikan benda nih.....selain dari SAYANG kat Afiq......KOS berpanjangan nyer agak MAHAL sikit..........sekali ke KLINIK dah kena charge RM10 .....bayangkanlah.....kalau 4 kali sehari.....dah jadik Rm40 siuuuuuuuuut!!!! .......saper pulak yang nak hantarkan Afiq ke Klinik......? Mama & Ayah kerja,......pening-pening kepala diaorang.
Sekarang selepas ada benda nih kat umah....Mama & Ayah dah tak rushing-rushing lagi.......
Bila-bila masa ponk Afiq boleh gunakan. Ayah dan Mama hanya perlu belikan Ubatnya sahaja....

Ok lah.....nanti senang - senang Afiq update lagi.....tentang segala mak nenek benda nih dan ubat-ubatnya

Doakan untuk Afiq K


P/S Semalam Rawatan Pertama Afiq kat Darul Shifaa , Bangi............Afiq dapat jumpa sendiriiiiiiii ngn Ustaz HARUN DIN....
Hah...!!! kalau ader kekawan yang mengalami masaalah ASMA ........benda nih lah.....yang digunakan kat klinik2 tuh!!

12 comments:

*SiRibenMerah said...

wahhhh.. da ada alatan sendiri.. senang la sket kan.. hope afiq x malas2 menggunakan alatan neh.. untuk cepat sembuh.. hehehehe..

take care afiq..
aunty riben doakan afiq cepat sehat seperti sediakala..
okeh cayangggg...

TiNiE said...

yey...
tahniah buat afiq...
juga kepada ayah n mama afiq..
semoga afiq sihat dan ceria2 selalu..mmmmuuuahsss

ALUNAN TINTA said...

agak2 bpe hengget ekk baby afiq? aunty nak taw gak.

Anonymous said...

Hi,DJ Epoi...
Masa cari artikel pasal VSD ni ternapak laa ko punya blog.
Actually anak aku yang baru 4 bulan pon sama gak Jantung Berlubang (VSD) dan dr pon advise open heart surgery.. Memang terkedu gak bila kenangkan dada anak sendiri kena bedah.
Aku sendiri nak cuba usahakan sesuatu dulu sebelum di bedah.. insyaAllah kita boleh sama2 tempuhi dan cari ikhtiar selain dari operation.

UNO-navigator

hysMan.. said...

baguih betul mama n papa afiq ye..
prihatin sungguh kat afiq..itulah ibubapa contoh..hehe...

masa inilah kuasa ben10 akan mula bertambah..

Tukang cerita said...

tak per lah kan,
berhabis untuk anak....
yg penting, dia sihat....

Afiq,
sayangggggg...dia!!!

MariaFaizal said...

Alhamdulillah..baby Afiq dah mulakan rawatan.Semoga dipermudahkan & baby Afiq sentiasa rasa selesa sepanjang masa.Ameen...

Baby Lyana said...

Alhamdulillah.. moga rawatan ini mengurangkan kesakitannya.. dan bagus dapat jumpa Ustaz Harun Din..sekurang2nya dia bleh kasi doa2... yer la, rawatan moden kita buat, tapi apa2pun Allah s.w.t yg mengetahui segalanya.. doa yg sy mentioned haritu pun dtg dr Unstaz Harun Din sebenarnya..

ai said...

Ha kau!!! senang gak ada benda ni kan? takyah nk berulang alik ke klinik tu..musti mahal nebulizer ni. Tp demi anak kan????

amirul said...

Salam Bro,
Alhamdulillah... dah ada benda ini takdelah nak fikir camne nak ulangalik ke klinik dsbgnya... InsyaAllah dengan adanya bende ini... dapat mengurangkan sedikit sebanyak beban yg ditanggung... didoakan baby Afiq berada dlm lindungan Allah ta'ala... ameen...

@e_da said...

Ciannya tgk muka baby afiq sampai merah2.. hope baby afiq cepat sembuh.. kuatkan semangat mu yerk cyg,..

Redynne™ said...

yup.. cian tgok muka baby afiq smpai merah2 gitu..

ape2pun.. semoga DJepoi sekeluarga sentiasa tabah..

Ade nebulizer ni, dpt gak mengurangkn kos perbelanjaan dan masa..

*saaaayang baby afiq..muah!