Wednesday, March 4, 2009

Update Kondo Taman Melati

Untuk Tuan Rumah Intan Payung.....yang baik hati.!!! heheheheh....
Kat cni gua ada buat Entry buat korang berdua memilih fitting2 lampu dan kipas bagi
KONDO IMPIAN korang.....

Alhamdulilah seperti yang dijanjikan...Team Gua dah g TERJAH kondo korang untuk menyiapkan pada minggu nih!!!

Proses Pemasangan Kabinet Bermula beb!!!

Lampu Idaman Lu..... hehehehh.....Gempaq siut!!! lampu nih...
Yang paling best lampu nih.....kelebihan2 nya
Ada Lampu
Ada Dimmer Lampu yang boleh dikontrolkan keterangan nyer....
Fancy Gila babai......dulu 1st kos nya dalah Rm1100 sebijik
Bila dibuka BERKEMBANG macam Bunga taik Ayam heheheh ....Bunga Melur laaaaaaa...

Minta kerjasama memilih Lampu2 dan Model Kipas2 mengikut NOMBOR yang diberikan...
Untuk Water Heather camana eik? Nak yang ader motor ker talaaak motor...
Mengikut ketinggian rumah korang...rasanya tadak masaalah untuk water preasure...
Selalunya....kalau daripada atas kat area PENT HOUSE dan 3 tinggkat bawah darinya ..HARUSLAH menggunakan Yang ada Pump....pasal preasure *Kureeng...*
Kalau nak Guna yang ada pump pon tak apa juga beb!!!...kan Lu banyak duit wahai si NZRDRAGOON

TAPI INGAT!!! Lagi cantik lagi MAHAL oh!!!! heheheheeheh
Ok lah ader aper2 masaalah dan pertanyaan roger Gua k..

Layanzzzzzzzzzzzzzzz

Cadangan Lampu Hall........kelebihannya... Terang / ada 2 switch untuk terang dan malapkan.....ala2 dimmer la juga... Simple....... Cantik tapi tak terang tak guna beb!!!!
Lampu untuk plaster glass ceiling......Gua ambik yang square bagi sesuai ngn Ceiling shape.../ Colour Gua mik colour alumunium........pasal nampak Ringkas & Smart!!!
Lampu *CIUB* cadangan......Lampu nih memang terang beb!!! ada 3 suis....maknanya ada 3 patern lampu yang boleh dipasang..Tapi mahal ler ckit....
Kipas Cadangan
Lampu untuk Ruang Tamu

P/S Buat rakan Blogger!!!

Untuk makluman ......Tuan Rumah nih berada kat KUANTAN....heheheheh
Terima kasih kerana memberikan kepercayaan pada epoi8787 Warisan Kratif

Nak Tau citer Rumah & Decoration Rumah.... Gi Redah dalam
FOLDER ( PROJEK FANTASIA )

12 comments:

echah_syed said...

wow mesti budget ribu riban nih :)

amirul said...

Salam Bro,
Tuan rumah org berada beb! no hal pilih yg mahal kot? budget mesti kaw2 punye?

Dj Epoi said...

echah & amirul

Sebenarnya...buat rumah nih kalau kita pilih kontraktor yang bagus dan memunyai ilmu pengetahuan ....rasanya mungkin Tuan Rumah akan lebih releks.......pasal tak ada Maintanance di belakang hari...

Tak mahal mana pon.....Tuan Rumah nih oarang biasa ja....

*POINT*

Kalau nak rumah cantik .....HARGA ponk nak kena cantik Beb!!!
Pasal selalunya iannya melibatkan QUALITY & GERENTI

Serupa gak ngn nak beli Kereta...
Mana nak dapat KERETA BMW ngn harga kereta Proton Beb!!!

Kereta BMW cantik, tahan lasak, ada nama Beb!!!

Naz said...

jeng..jneg..jeng... serupa mcm kasa impian. aku suker gambo kipas bilah daun tu. tuan rumah kondo mesti suka pasal rumah depa masuk blog. glamer tu...

Dj Epoi said...

Naz - Aku Casa Epoiian

Heheheheh...kalu suker kipas daun tuh!!!
Rm398 regernya wahai Naz.....
Bila nak pasang ?
Hahahahah

Naz said...

huhuh... aku juger kontraktor sepertimu wahai Epoi. Kipas tu aku suker tengok jer. Window shopping, kata omputeh...

Dj Epoi said...

Naz....kau nyer YM kasik kat Gua...
Gua memalam ngn Bro Amirul.......hahaahahaha layan borak kosong hahahahaha

Wah.tentu Casa kau lagik hebat....hahahahahah

Naz said...

YM aku okeyhh
Tp aku jrg mengYMkan diri aku pasal buatkan laptop aku jd sangkut2. X per ko add aku dulu. Kalo aku bukak, aku accept.

Aku tak wat Casa. Just office renovation dan fire fighting system. dulu ada gak men'Casa'kan ghumah org, tp aku jd fening pasal tuan ghumoh tu cerewet tahap 7 petala langit. Hahahahaaa....

Dj Epoi said...

Naz - Inshaalllah kalua kita buat betul2 iklas dan memenuhi citarasa Owner Inshaallah akan okes sukses semuannya.....!!!!

Ohhhhh kontraktor Fire Fighthing/Office rupannya!!!

Inshaallah ader Pluang ..nanti kita usahakn bersama2 k..Bro!!

Naz said...

boleh.. x der hal. nanti aku nak no hp hang la. pasai ada gak org yg tanya kat aku pasai reno ghumah. ni add YM aku : okeyhh@yahoo.com

TiNiE said...

haih, teruja sggh nengok ke segala mcm kat n3 kali ni..aura sudah mari...*walopon wit lum tentu*

hysMan.. said...

ting..tong...
adoyaiii..hehee..
susah kalu kontraktor dgn kontraktor da start berbual weiiii...hahaa..
bile aku nak jadi cam korang ha???
hmm..jeles ar..