Tuesday, March 3, 2009

Projek Fantasia ( Kondo ) - Hulu Kelang

Projek Fantasia Gua kali ini membawakan anda ke Ubahsuai seterusnya.....
Rumah Kondomunium yang dah Hampir Complete sepenuhnya hujung minggu nih.........
Terletak dikawasan pinggiran Kota ( Taman Melati Hulu Kelang )
Gua rahsiakan Ownernya...hehehehehe



Proses Membuat Counter Top untuk Kitchen & Decoration Wall
Peroses Pemasangan 2' x 2 ' Homoginues Tile untuk counter Top

Pemasangan Plaster Glass Ceiling yang tengah rancak oleh Krew Epoi8787 Warisan KreatiF
Inilah hasil Plaster ceiling yang telah siap....
Konsep Rumah nih Simple & more to Modern konsep.....
Kawasan Dapur rumah ni Gua designkan untuk * Counter Bar * ala2 Pub gituh.....pasal boleh Gua sembunyikan kerusi makan dibahagian dapur ..memandangkan Keluasan dapur yang kurang besar..

Inshaalaah..projek nih akan siap minggu nih kalau tak ader apa yang melintang.....
Untuk Rumah nih...skop2 WARISAN KREATIF adalah

Pemasangan Ceiling Plaster
Kerja2 Elektrik /Pemasanagan aksesori lampu
Kerja2 Mengecat..
Kerja 2 Kasar - Membuat counter Top Dapur
Kerja2 Mengikat Batu Dan Plaster
Kerja2 Menukar Pintu Tandas & Dapur
Kerja Pemasanagan Kitchen Cabinet & Aksesori dapur
Kerja2 Pemasanagn Grill
Dan lain2
80% Complete

Standby....
Cooker Hook yang akan dipasangkan bersama ngn Kitchen Kabinet
Hebat tak Gua punya Partner untuk Kitchen Kabinet ..........Kaum Hawa Beb!!!!
Syabas !!! Kak Mazura.....
Bakal Bergelar ( Usahawan Berjaya ) Inshaallah.....



Nantikan Entry Kitchen Cabinet k....
Sempoi!!!!!

Chow...!!!!!

11 comments:

Diamilikku said...

bro..nanti kitorang dah beli rumah kat perlis..boleh tak bro mai buat projek fantasi kat sini...agak2 double the charges tak??

TiNiE said...

alaaa..cpt la...bila plak giliran umah mie nih...hiks

Dj Epoi said...

Diamilikku -Elehhhhhhhhh..takat korang nyer Rumah...apasalahnya...mahai2 ckit...
Gua charge TRIPLE jer....,bila masa lagi Gua nak sembelih abg Atlit heheheh,
Kalau Gua nyer menantu nyer umah Gua buat FREE kot..heheheheh

Tinie - Weii bila nak buat Quotation rumah Lu Mie? tak sabaq dah nih nak buat rumah kawan2 blogger..

Yus Yusuf said...

Bro.. Gua nak renovate peti ais gua bagi besar sikit buleh tak?..
Nak bagi corak kontemporari etnik sikit..
Kehkehkeh.. Gurau je bro..

Gua nak tengok gak finalization dia..

Rubina Yunal said...

kondo di tmn melati? ahaa.. mesti Platinum Victory nye kan? :D dkt ngan umah saya dh tu..

Dj Epoi said...

Yus.....

Boleh tadak halnyerlah....
Lu nak Gua gua jadikkan Peti sejuk lu....SAMPAN ponk bleh ....
hehehehehh
Boleh tahan Lawak ..lu ni eik....?

Dj Epoi said...

Yus.....

Boleh tadak halnyerlah....
Lu nak Gua gua jadikkan Peti sejuk lu....SAMPAN ponk bleh ....
hehehehehh
Boleh tahan Lawak ..lu ni eik....?

Dj Epoi said...

Rubina

Dah dekat sagat lah tuh.....!!!
Tersasar daaaaaaaa!!!!!

Kat Stesyen Komuter tuh Dik...

@_da said...

DJ epoi.. alamak awat tak habaq awai2.... umah kami aritu dah buat kaunter top dapur n sinki tp masalahnya air asikla menitik kalau cuci pinggan.. agaknya senget kot dia buat... nak komplen2 malas lak nak mengemas balik...

kalau tau bro bust bis ni.. mau kitorg panggil aritu decor2 kan dapur tu.. huhu.. melepas pulak... kalau tak sure meletop cun penangan dj epoi.. hehehhe

Dj Epoi said...

EiDa Inshaallah...ader Rezki....boleh Gua upgrade balik nanti.....gua dah lama line nih.....

Cuba Lu g ushaaaaaa2 kat Folder Projek Fantasia...semuanya tentang Projek2 Gua.....

Kalau senang tolong hantar gambar kerja/masaalah kat Gua...nati Gua advise kan masalah korang.....

k

echah_syed said...

caiyoklaa!

kalo ade duit semua problem bole selesai :D