Thursday, March 12, 2009

Datuk Badminton...

Sebenarnya Entry nih dah lama Gua nak pubblishkan...tapi tulah.. pasal.......... asyik ader jer Entry2 yang sempoi yang patut Gua dahulukan dulu hehehehehhe....
Bertempat Kat Rumah Gua hari tuh......!!! Dah jadik macam suasana dalam Stadium Tertutup dah waktu tuh......., Apa idaknyer...Kak SYAbAR bawa seangkatan *Tentoora* datang menyerang umah Gua .....sesambil nak tengok Badminton Final katanya....
( BADMINTON - ENGLAND OPEN SIRIES )
Nasib baik Bekalan perang yang dibaawanya.......mencukupi .....hehehehe

SATE
KEW TIAU KERANG
MEE HOON SUP KEDAH

Heeheheeh....

Berbalik citer Badminton nih!!!!
Pendapat Gua...ahhhhhhhhhhhh
Walauponk masih menjadik PEMAIN NUM 1 DUNIA..........permainan Datuk Lee Chong Wei masih lagi tidak setanding ngn LIN DANN ( China )


Mungkin Sifu-sifunya ( Datuk Misbun Sidek & Rashid Sidek ) harus mencarik FORMULA ataupon TEKNIK yang lebih berkesan untuk membenam Jaguh China nih!!!
Pandangan Gua ...permainan Datuk Lee Chong Wei dah ada peningkatan daripada Game yang sebelum nih!!!! Cuma beliau banyak melakukan kesilapan2 sendiri....


Mungkin Berat sangat kut pangkat DATUK diatas bahu Lee Chong Wei ....heheheh
Gua malas nak ulas panjang lagik........
Diharap ada sesuatu yang POSITIF akan berlaku pada NATIOANAL TEAM untuk THOMAS yang akan datang nih.....


P/S - Datuk Lee Chong Wei klau takat pegang ranking num 1 Dunia..tanpa dapat menewaskan LIN DAN ...tak guna juga kan TITLE tuh......!!!!


10 comments:

CAHAYA said...

Setuju sangat part title DATUK yang berat sangat tu. Berat sampai nak smash pun tak mampu.

At least dulu waktu tidak bertitle, semangat juang tu ada la gak. Skang ni. Addoooo.

Naz said...

Kita pun dah tengok dia maen camnerkan?? dia memang bermati2an nak kejar mata lin dan. laungan Malaysia Boleh hampir di setiap masa oleh penyokong kita. tekanan memang kuat time tu. apa nak wat... :(

SYAbAR said...

Datuk kalah tak kisah
Yang kisah bila Malaysia nak rampai semula PIALA THOMAS da....

Biszign said...

betul betul betul!
=)
besnye nengok badminton sambil makan satay, uish tak terodok ke batang satay tu bile sorak2 heheheh =)

imine said...

Setuju sgt dgn dj. epoi.

chong wei masih jaguh kampung selagi x boleh tewaskan lin dan secara konsisten.

kak syabar bukan main semangat menonton match tu ye hehe.

sabrosa said...

wahh..agak keras kritikan yang diberikan..kita sama2 doakan dia berjaya menewaskan lin dan 1 hari nati..hehehe..

p/s:pressure sangat tu bwk gelaran datuk n world no 1..heheh

@cu SaYaNg said...

Datuk masih lum sepantas lin dan lagi..huhuhu

amirul said...

Salam Bro,
Malaysia Boleh! hehe...

@_da said...

Cantikla umah Dj epoi... heheheh

Dj Epoi said...

Cahaya - Peningkatan tuh dah ada....rasanya teknik dan Fizikal Tubuh tak setanding LIN DAN...

Naz- Nak jadik Champion kena ader Pakej yang lengkap.....tak kira mental & fizikal,
Orang2 Sukan Malaysia...bila dah banyak kali kalah........lagi banyak SEBAB MUSABAB nya!!!! heheeh

SHAbAR - Inshallah...rasa2 rasanya BOLEH!!!

Achik - Kritikan Keras.....ponk tak guna...kalau masuk kiri kluar kanan....heheeeheh.

Acu - Pantas Tuh memang Pantas....Tapi Smash kurang tajam aaaaaarr , LIN DAN nyer smash ...paling LAJU 250km sjm, Chong Wei 235 km sjm......Faktor tinggi ponk dah kalah daaaaaaaa!!!!

Amirul - Dah lama dah Gua dengaw ...Ayat2 Malaysia boleh nih.....

EiDa - Aiiiiiik Lari Topik nampak....hehhehehehe
Terima kaceh.....
Biasa2 ajerr!!!