Monday, March 23, 2009

Gua Letih Bekerja!!!! Fed Up aaaaahhhhh!!!


KENAPA AKU LETIH BEKERJA ! ! !

Selama beberapa tahun aku telah merungut kerana kurang tidur dan terlalu banyak tekanan dalam hidup, akan tetapi sekarang kini aku tahu kenapa
ianya berlaku (the real reason) :

Aku keletihan kerana terlebih kerja... nak tau kenapa? Di bawah ini aku akan tunjukkan kenapa aku mempunyai beban kerja yang lebih dan ianya adalah
benar dan bukan rekaan aku :

Populasi penduduk Malaysia sekarang adalah 23 juta orang.
1.7 juta darinya sudah bersara.
Jadi tinggal 21.3 juta orang.

1.3 juta pula adalah golongan kanak2 bawah 6 tahun.
Jadi tinggal 20 juta orang.

Dari 20 juta ini, 7 juta masih belajar (tadika, sekolah, kolej,
Universiti dll).
Jadi tinggal 13 juta orang yang boleh buat kerja.

Dari 13 juta ini, 5 juta orang adalah pekerja kerajaan yang pergi kerja tapi tak buat kerja.
Jadi tinggal 8 juta orang yang boleh buat kerja.

Tolak 3 juta orang yang duduk dalam hutan (tentera darat) pasal
diorang nie nak kerja macam mana... tinggal dalam hutan.
Dah tinggal 5 juta orang yang boleh buat kerja....

Dari jumlah itu, tolak 2.7 juta orang yang menganggur dan tak der kerja, surirumah, pekerja yang kena VSS, orang2 tua, fresh university student,
kena buang kerja dll).
Tinggallah 2.3 juta orang yang boleh buat kerja.

Dari jumlah ini, sebanyak 1,215,512 orang dilaporkan sakit dan kini
berada di dalam hospital di seluruh Malaysia (tak kiralah hospital swasta ke atau hospital kerajaan dan ini termasuklah hospital gila).
Dah tinggal 1,084,488 orang yang boleh buat kerja....

Sekarang ini mengikut bancian terkini, terdapat 1,084,486 orang di dalam penjara dan Pusat Serenti di seluruh negara.
Jadi dah tinggal 2 orang yang boleh buat kerja...

Dan 2 orang itu adalah engkau dan aku...

Dari dua orang ini... engkau SEKARANG INI masih duduk depan komputer, main internet, main games, reading jokes, membaca email, main chat dan tak
buat kerja langsung... jadi tinggallah Aku sorang yang buat kerja dalam Malaysia nie...

Mana aku tak letih!!

Jadi sedarlah skit.... dahhhh..!!! pi buat kerja!!!

P/S : Semua statistik di atas boleh dirujuk kesahihannya di Pusat2
Bancian, Kementerian Kesihatan, Kementerian Pertahanan, Jabatan Tenaga Raya, Kementerian Pendidikan dan Jabatan Kebajikan Masyarakat.

Takkan nak rujuk itu pun nak kena suruh aku buat jugak


Dj Epoi .......Kuang...Kuang...Kuaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaang ( Jgn Marah ah....)

8 comments:

Diamilikku said...

chehhhhhh
poyossss

Dj Epoi said...

Diamilikku - Poyos?
hehehehehhhehehehehh

Gua tgh Wat Kerja nih......shuh!!! jangan kacau!!!!!! hahaahahahah

imine said...

baru ku tahu ....

@cu SaYaNg said...

bro,
padan le lu bz gile ek
rupa nye lu sorg je yg poyo dok buat keje sorang2...hahahaha

amirul said...

Salam Sahabat,
Weih! aku pun rajin buat keje ar... rajin mengulor... Marah kakitangan kerajaan nanti... Lu kata depa pi keja tapi tak buat keja... dlm maksud tuh... hihihi...

hysMan.. said...

woitt..
bro unsensored statements lor..
hahaa..
tp mmg betul pon..
:p

Naz said...

fuh... letih sungguh ko ni bro... tp ada masa gak hadet blog. majulah blog utk negara...

sabrosa said...

bila baca perenggan awai2...

my respon: rilex la bro..gua fhm..umm

last2..

my respon: ceh...wakenabeb!!!huahua