Tuesday, March 9, 2010

Tips Mengurangkan Sakit Slip Disc


SAKIT SLIP DISC nih ......tak kira time sakitnya....
kejap dia sakit .....kejap dia tak sakit.....Gua sendirik pon masih lagi kompius heheheh

Kekadang bila cakap kat orang lain.......diaorang tak percaya yang kita nih sakit.....huhuuu camana tuh eik?
Waktu berjaganya ponk sakit........inikan pulak waktu tidor.......berdenyut - denyut sakitnya pada bahagian belakang pinggang dan betis kaki...
Kekadang rasa macam terkena BISA sesuatu siut!!! heheheheh....
Satu cara yang Gua nak kongsikan disini tentang mengurangkan sakit slip disc ini ketika tidow adalah dengan melapik bantal yang nipis
( sesedap rasa ) pada bahagian bawah pinggang....

PETUA ini Gua dapat dari seorang rakan blogger yang mempunyai masaalah Slipped Disc juga.....iaitu Saudara AYOI......beliau telah mengalami sakit ini sudah 13 tahun.....dan yang paling bagus untuk dikongsikan disini.....saudara Ayoi telah menjalani 2 kali PEMBEDAHAN di HOSPITAL KERAJAAN.

Ok...nanti Gua storey lagi....bila Gua senang k...
Segala info dan apa jua yg tertulis disini adalah daripada pengalaman Gua sendri....

Untuk yang terbaik.....dapatkan nasihat daripada doktor yg bertauliah k

11 comments:

joegrimjow said...

sini [pakai duvet
#
lagi feel die pu nye feeling

Rosmadi said...

bagus ni,,,
aku tak penah try la pulak

el said...

penyakit ni sng nk kena ke?
ape yg disbbkan oleh penyakit ni
sorilah kalo b4 ni dh nah bgtau..hehehe

ms.n said...

btul
saya pun ada pnyakit nih
lagi satu tips, klu rajin, masa tdo letak hot pad bawah pinggang
rasa suam2..pinggang akn rsa lega..

Ena said...

Salam..

Ok lah kan ader juge yg sudi kongsi cara menmgurangkan rase sakit tu.. hu3x..

Dj Epoi said...

Joe & Rosmadi .....TQ Bro

Dj Epoi said...

EL

SEMUA ORANG terdedah kepada sakit ini....

Cuba pelajari ilmu gaya hidup yg sihat.....

Sedikit sebanyak yg Gua boleh bagitau kat sini....
Ianya disebabkan....seseorang tidak menjaga kesihatan pada tulang belakangnya....sebagai contoh...

Bekerja/Dudukterlalu lama...
Bersukan...Lasak
Teknik mengangkat barang yg salah...
Selalu menggunakan pinggang untuk beban yg berat dan adik beradik yg sewaktu dengannya.... heheheh

Chryss said...

tu ler.. i kata mau recommend sinseh kat Rasa (dekat KKB), u tak mau.. cuba dulu baru tau mah..

tak kan nak sakit sampai 10 tahun! sis aku punya sakit sama L4, L5, dah pun baik belaka..

Cik Farhaini said...

try jus manggis vemma...1001 penyakit boleh diubati...ketahuilah khasiat manggis dan pasti anda tercari2 jus paling berkualiti...

call me..017-3330796

hidup sihat bebas penyakit adalah impian setiap insan..(dan awet muda)hehe..jom!!

ct said...

slip disc xpo lg..jg n kena scholiosis..huh..kena lak g check up time usia dh matang..mcm kes k.ct..adoii...merana smp bile2.

kim salam kt suked hehhe...

zubair abd hai said...

Boleh dpt contact no tak sinseh tu