Thursday, April 16, 2009

OLE - OLE BANDUNG

Salam......seperti yang dijanjikan sebelum nih.............buat semua rakan2 blogger Gua.....
Gua ada Hadiah ole-ole buat yang bertuah!!!!
Mudah ...Senang.......Gembira!!!!!!!!!!!
Walaweiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

Soalannya : Berapakah Nilai Mata Wang Rupiah yang berada disamping BEN 10 ? Diatas

Syarat : Terbuka pada semua pelayar epoi8787.blogspot.com
Istimewa tambahan... Hadiah iringan buat Buat FOLLOWER
Jadik jangan tunggu lagi!!!! terus jadik Follower Gua heheheeheh!!!!
Kita tukar LINK....JOm!!!!!!!!!!!!!!

Anda hanya boleh meneka satu jawapan sahaja pada satu hari
Yang BETUL/TEPAT dan terpantas akan dikira PEMENANG
Kirannya tiada jawapan yg betul .....Yang Terdekat akan dikira pemenang....


Sehelai Kain BATIK SONGKET...........design terkini!!! Bandung...Hadiah Utama
TAMBAHAN HADIAH
T-Shirt HARD ROCK CAFE ( ORIGINAL ) 100% Cotton ....buat Hadiah Sampingan Follower Gua


Jangan salah anggap k.....Gua saja2 jer buat camnih heheheheheheh......
Untuk kasik lebih mesra sesama kita ........walaweiiiiiiiiiiiiii!!!
Buat Kekawan baru Terus jer....MENEKA ..., jangan malu2......Tq......buat cam dah kenal lama...k









Pemenang Bertuah akan diumumkan pada 20/4/09 didalam blog ini.......
Gambow Hadiah Gua akan pubblishkan dalam masa terdekat.....

107 comments:

SYAbAR said...

Wa boleh teka ka Bro?????

TiNiE said...

5juta 500ribu

MaMaQaYPo FaMiLy said...

RP4300000

hahaha... HANTAM saja lah...LaBu..

Dj Epoi said...

Kak Syabar tak boleh teka dan tak boleh bantu k........

Im Sorry!!!!!!!!!!

Biszign said...

Setelah ku kira

47 X 100000rp = 4juta 7ratus ribu rupiah a.k.a 4700000

huhuhu songket tu bley buat nikah tu kalau menang hihihihih

Biszign said...

setelah dikire ade 47 holai = 470000rp

takut comment tak sampai tadi huhuhu

ngidam songket tu, bley buat nikah

*SiRibenMerah said...

1 billion rupiah..
ehhh.. ada ka???
hehehe..

8 juta rupiah.. =)

Bro, nak sepasanggggggggg~

echah_syed said...

47 keping bersamaan dgn 47x100000 maka jumlahnyer 4.7 juta (4700000).

5 kali ooooooooo combi kira :p

bole teka berapa kali bro..?? :D

Rubina Yunal said...

RP4,300,000 ... ada betul? naik juling mata mengire :P

Dj Epoi said...

Salam............

Walawei!!!!!!!!!!!!!!!

Sabow2 eik!!!!!
Kita tunggu yang lain plak....jangan takut masih ada masa lagi......
Seminggu kan!!!!
1 hari boleh teka sekali saja....
Besuk pulak k...

Teka lagi.....dan lagiiiii dan lagi!!!

Gua akan bagi CLUE........dari semasa ke semasa....

Gua cakap Luorang....menarik siut adiahnya......
T-Shirt Hard Rock Cafe ORIGINAL
KAIN SONGKET design terbaru....Malaysia confirm belum ada lagi......

P/S Apasalah Rezki & Ilmu...kita kongsi-kongsikan.....

Dj Epoi said...

Kain Songket!!!!!

Bley buat BAJU RAYA ohhhhhhhh!!!!

Menarik...Tertarik!!!!!!!

@_da said...

saje try kalau ada nasib dan rezeki... 4500000 rupiah... kalau terhampir bole dapat hadiah tak? kuikuikui...


cecantik gilerr la baju2 tu.. fuh kalau dapat shopping tu bestnyerrr la hai....

@_da said...

alamak bila kira balik mcm 4700000.. hmmm try je la...

rampage said...

salam bro...hehehe WAK dah balik yerrrr...

Seronok tak gi sana....mesti juling biji mata tengok baju & barang2 murah kat sana....

Selamat kembali ke tanah air tercinta.

bini gua suruh teka duit tu semuanyer 5.1 juta rupiah.

Idalara said...

tak kuasa akak nk jawab...sbb akak pun dpt ole2 dari bandung yeh..yeh..tak jelespun tguk kebaya sulam tu..sbb kak ida dapat sepasang dan telekung sulam tebal...best banget..
menurut kata bos akak yg g sama waktu dgn djepoi..baik tak gile dia bersoping..hehehe..
tambah2 meluap2 hati akak nk g sana..tggu...

Dj Epoi said...

Best Gilak siut!!!!

Walaweiiiiiiiiiiiii...aci ker TEKA 2 kali Eida hehehehhe....Orang Pembawakan...Gua kasik chance hehehhehe

Rampage - Memang tak hengat siut!!!!

Kak Ida - Best ahhhhhhh....noo dapat adiah heheheheh.....Nanti Gua jadik Tour Guide untuk Trip seterusnya ke Bandung...amacam?

ALUNAN TINTA said...

firasat tinta mengatakan 450 juta rupiah.wakakakkaa.

Dj Epoi said...

Walaweeeeeeeee!!!
cik Tinta kena guna FIRASAT nooooooo!!!! heheheheh

Gua tunggu Achik plak.....kihkihkih...

Besuk bley try lagik.......heheheh Seminggu Beb!!! Tetapi ...adiahnya....sempoi!!!!

amirul said...

Salam Bro,

Aku cuba teka...

1st... why must duit itu letak tepi Ben10? Adakah Ben10 sebagai clue dlm teka-teki ini? Mungkin juga... Hamba x pasti...

memandangkan hari ini 13 April... genap 60 hari Ben10 dilahirkan... aku hentam nombor 60xRs100000 = Rs6000000... hehehe... kalu ada rezeki... alhamdulillah... kalu xde pun alhamdulillah... aku dah cuba yg termampu...

P/S: Sebenarnya aku malas nak kira duit bertindan tuh... Ponin palo... Weih... bini aku dah mengidam songket2 dr bandung tuh plak! Masak Den! Kui3x...

amirul said...

Weih silap currency plak aku nih... rupiah aka Rp...bukan Rs... sori arrr...

Naz said...

sonang jer tu... Ben10 kasi tau aku semua tu ada 40juta rupiah. betul x tipu. x caya tanya ben10...

lawanya baju kebaya tu. seksi woo..

CaBaiKeRinG said...

ceh!

aku kira sampai juling mata!

aku rasa aku sangggup lagi neik air asia pi beli satu kat sana!

kaki buli!

uwakakakak

cabaikering

CaBaiKeRinG said...

ceh!

aku keyra sampai juling bijik mata!

aku lagi sanggup neik air asia pi beli songket satu bagi mak aku pakai daripada jadi juling!

kaki buli!

uwakakakkaka

cabaikering...

Diamilikku said...

hahahahhaha...
tak nak teka....
sebab nak kasi can kawan2 lain dapat hadiah dari bro...
kitorang dah penah merasa dah ole2 walaupun bukan dari bandung...

Chehhhh ayat confident macam teka betul je..hahahahhaa

hysMan.. said...

gwa tgk airmuka ben10 gwa dpt baca dlm kepala beliau mengatakan Rp4700000 = Rp4.7juta

Weh Naz,hang mate menilau noooooo..
hahahaa..betoi laaaaa...
:p

sabrosa said...

4.8 juta..konfem...gua konfiden..xdk firasat2...hahahha

fahmi latiff said...

ok fahmi teka ?

4juta rupiah bapak djepoi..:)

kalau salah sekali pun cakap betul yer fahmi nak hadiah... uwaaaaa.. :)

heheheh best yer ole2 bandung

hazlin said...

Salam DjEpoi,
akak yg jd "pengulas aktif" takkan tak dapat hadiah kot? hehehe

akak teka untuk hari ini; 5 juta rupiah.. hehehe akak menang!

Naz said...

Man.. hang silap taip la.. bukan 4.7 juta tp 47juta rp..

kalo jiran aku pakai kebaya tu, compom aku duk kat tepi pagar jer.. hahaha...

Dj Epoi said...

Naz - Weih.........Tajam mata Hang noooooooo

Try lagi.........hari nih bley cuba lagi....

Lagi banyak korang TEKA...lagi banyak peluang...beb!!!!

cerpelai said...

Gua nampak Rp 430,000 je..!!
Pinau mata gua nak periksa banyak kali..!!

Haiyarrrkk..!!

alidyangon said...

Salam bro

IDR 4.7juta
RM 1,500.00

Mengikut telekan hamba...

he he he

@cu SaYaNg said...

acu teka lambat ckit ek bro..
baru nk mengira nie...

Naddiea said...

Bro,memandang bro dh banyak bershopping di sana saya kira balance dh x baper nk banyak tp masih berjuta2.Saya teka dalam 2.3juta rupiah aje la..bole gitew?

anyway,kain yang patung2 tu pakai sgt canteek okeh.tp adekah seswai denganku??

ceh..ayat nk mintak ole2 kain dr bandung.hahahah...

Dj Epoi said...

CLUE - Hari Ini..........BELUM ADA YANG TEPAT...........TQ

Im Sorry!!!!!!!!!!

Cuba lagi......
Lagi Banyak Cuba...
Lagi Banyak Peluang.......Beb!!!
Sehari sekali sahaja.......Boleh Teka.....

Kui...kui..kui......Gelak Gatai Gua

hysMan.. said...

Naz bro epoi ckp salah gak..
iye ke aku silap taip??
aku up skit 8juta...
kihkihkih..

Dj Epoi said...

hysMan

Yap!!! Salah!!!

Naz kira bulu hidung pandai arrrrrrr heehehehheeh jangan marah kawan!!!

Tak Gurau tak shok!!!

Dia NAZ kalau kira Tali Gitar atau apa2 yang berkaitan ngn MUZIK.....meletuuuuuuz gituh!!!

Dj Epoi said...

Amirul Bulu kucing......lagi TERER!!!!
Kuikuikui...........gellak kuciceeeeng!!

amirul said...

Salam Bro,
Aku bagi peluang kat kengkawan lain kira... aku nak kira bulu kucing aku dulu... hihihi

Naz said...

bnyk la lu punya tali gitar.. sokln lu nmpak mcm senang, tp susah. pesal lu letak bertindih2? berpinar2 mata gua kira.. aku teka skali lg.. 4juta kot.. hehehe..

Man, kita teka je la... Epoi ni dah tahap jutawan skrg. pemurah dan baik hati..

TiNiE said...

5juta 700ribu

hysMan.. said...

DJ Epoi saje kasi lotak bertindih2..ntah2 kat bawah dgn dlm baju ben10 pon ade jugak..cess..hahaa..
takpe gwa teka lagik, 4.9juta..

Naz,btol ar beb DJ Epoi pemurah bangat..klu aku gi indon pon da boleh jadi jutawan jugak pe..hahaha..

Baby Lyana said...

ermm..rasanya 6.1 juta rupiah kot..

Ivy Metaga said...

JAWAPAN NYA = 5 JUTA RUPIAH

hazlin said...

untuk hari ini,
akak teka 900 juta rupiah...
amacam... ada kena?

Dj Epoi said...

Clue Hari ini.....

Hanya mengunakan SATU nilai mata Wang Sahaja...Rp 100,000

Gua kasik tambahan lagi......
Tiada Wang yang tersembunyi didalam Baju Ben10 mahu punk di dalam mulutnya.......

Hanya Wang Yang Dipamirkan sahaja....

TQ

Dj Epoi said...

Kak Lin.....Jawapan Akak... Tersasar Jauh!!!!!!

echah_syed said...

oits tak sabo nih..

nak jwp lagi skali :)

hembus kiri kanan 3x muahaha :D

48 x 100,000rp = 4,800,000 rupiah.

bole jwp byk kali ekk.tak kena saman kan :p

Dj Epoi said...

echah_syed

Pergh!!!!!!!!!! cikit jer lagi.....!!!!!!!

Sehari Sekali jer echah_syed....
Tersasar daaaaaaaaaaaa......

Ada yang Hampir Tepat....
Ada yang tersasar......jauhhhhh sangat!!!!

imine said...

Bro Dj Epoi,

Ada dua yg bernilai sgt kat situ:

IDR = dibelek2 ada 5.2juta rupiah.

Baby Afiq = priceless, x ternilai samada dlm bentuk ringgit, rupiah, USD, pound, etc pun. :)

wsalam.

Redynne™ said...

salam bang DJ,

Rp4400000 @ 44elaiX100000

betoi ka?

hmmmm...kira RM ai terel la.. :P

hazlin said...

mornen,
hr ni teka lagi..
Rp 530,000
okey?

Dj Epoi said...

Kak Lin - Cikit sangat la pulak!!! heheheheheh

CLUE hari ini
Nilai nya dalam kiraan JUTA kak ...

Bukan dalam ratus JUTA & Dan bukan dalam ratusan RIBU!!!

TiNiE said...

4juta 800ribu...

Ivy Metaga said...

hari nih jawapan sy

5.5 JUTA RUPIAH

Baby Lyana said...

tekaan utk harini...

2.5 juta rupiah... adoi.. kain PRADA itu sgt cantiksss

Jocko said...

4.8 juta RUPIAH

amirul said...

Salam Bro Epoi,

Nak tikam sekali lagi arr... 51X100,000 = Rp5100,000. ada betoi ka? :p

Jocko said...

aku re-count
dah jadik 5.2juta rupiah

siti said...

10,000Rp x 23 = 230,000Rp shj

230,000Rp = rm76.66

siti said...

jwpn baru:

31kpg x 10,000 = 310,000Rp

310,000 = rm103.33

Ibu Ayra said...

jawapannya 4 juta rupiah...

harap2 btol...
amin...

Dj Epoi said...

Walaweiiiiiiiiiiiii.....

Panasx2!!!!

hik.....hik....

Salam Kenal Buat Semua.....
Tak kira dari mana saja!!!

Tikam jangan tak tikam heheheh!!

Mari kita lihat siapa yang kena!!!

suerai said...

4 juta 5 ratus ribu rupiah
suraini

Anonymous said...

saya nak tikam
4 juta 5 ratus ribu rupiah
-suraini-

@_da said...

saya cuba nasib lg bro...4300000 rupiah bro....

hysMan.. said...

gwa taknak cuba try test tikam lagik..tetap 4.9juta rupiah..
aderkah??
hehe..

F.a.i.z.z.a.h said...

saya plak teka.
42 keping = Rp4,20,0000.00

bleh teka ag tak?

Nazihah Rusli said...

nK TEKA NAK TEKA. SEKEPING SARATUS RIBU KAN.. JADI ADA 49 KEPING X 100 000 = 49 000 000 RUPIAH

Redynne™ said...

bang dj oooii.. betui ka cek kira tu..?

44X100,000= 4,400,000 @ 4.4 juta

pat le bg answer...salah kalu, buleh teka lain..

dh meroyan songket nih.. kekeke..

Dj Epoi said...

CONFIRM!!!!!

Taraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!








Sorang ponk tak der yang TEPAT

Annymous ponk Gua layan.....tatak hal....

Siti - Terlalu sedikit.....Ada Klu diatas.......siap tolong convertkan lagi heheheheh...

Suraini , @_da- ,Faiizah & Nazihah

kuang...kuang...kuang...
Cuba besuk yer!!! tak Betoi!!

HysMan - Tatak betut!!!!

Dj Epoi said...

Reddynne - Harap maaf num yang anda dial berada di luar kawasan liputan heheheheheheheh.....

Tak Betui Cik adik......

Muda2 boleh meroyan ker? heheheheheh

Redynne™ said...

ASTAGHFIRULLAHALAZIIIMM..KASSIM!!

smpai naik julin mata mak kassim..
boley x betui gak...

nak songkeeetttt.......

*teka lagi lah... 4.7 juta. betui ka?

Dj Epoi said...

Redynne - Jangan Cakap Juling.....Tadi ada kekawan yang call

1 ) Ada kat ICU......pasal tercabut mata

2 ) Ada kat Wat Gila...meroyan Songket

3 ) Dah ada kat Bandung gi shopping....naik angin kat Gua katanya...heheheheeh

Im Sorry Tak Betui jawapan anda!!!!


CONFIRM bakal ada pemenang....TAPI masih belum yang TEPAT...harap maklum......heheheh ada peluang lagi ler eik...

siti said...

silap lak sbb baru baca..

31kpg x 100,000Rp = 3,100,000Rp

3,100,000Rp = rm1033.33 hehehe

siti said...

eh eh kensel jwpn td sbb baru baca kata bkn kiraan dlm ratus juta maupon ratus ribu so...

Rp3,000,000 shj...........

Rp3juta = rm1000

kompom hehe

Redynne™ said...

wakakakaka..

kempunan songket le jwbnye haku nih..

nk gi Bandung gak ar..

1 ari teka skali je ea? nak teka lagi bole? 4800000rp?

Dj Epoi said...

Redynee -
Sekali dah arrrrrrrrrrr........
Kang kekawan lain marah plak kat Gua heheheheh.....diaorang kata Gua pilih KEKASIH ...Ops!! *KASIH* daaaaaaaaa.......kang marah pulak orang kat sana...hehehehehh
Tak ponk mau dicincang 18 Gua dik bini Gua hehehhehehe

Siti

Walaweiiiiiiiiiiii!!!!
KOMPOM!!!..

KOMPOM tak kena weih!!! cuba lagi besuk...

Im sorry!!!

amirul said...

Salam Bro,
Mari2 kita tikam lagi... 46x100,000= Rp4600,000... tikam 2 kali sehari... kira halal erk! hehehe...

Dj Epoi said...

Siut Jer Lu Amirul......

Aper kau hengat .......kedai

TOTO
MAGNUM
KUDA

heheheheheh

~nEeYsA~ said...

mungkinkah Rp 4,300 000????????
hahahahahha....

pinkiss said...

3.5 juta rupiah.

Naz said...

Man..
kalo g indon boleh jd jutawan.. kalo g zimbabwe boleh jd billionaire..

Naz said...

Epoi.. aku teka Rp5.1juta..

boleh aku teka pakai sms x. hahaha...
sronok borak2 ngan lu. nnti2 kita borak pnjang kat mapley.

amirul said...

Salam Bro,

Alamak itu Tikam haram daa... aku teringat kecik2 dulu main tikam2 kat kedai... ala tikam hadiah pistol... kih3x...

TiNiE said...

6juta laaaa *i tak heran, pasai kalau salah pun, i dpt adiah gak kan...* hakhakhakhak...

Ibu Ayra said...

hari nih saya nak buat tekaan kedua...

4.6 juta rupiah...?

azean said...

46 holai ... 46,000,000rp ... huih berayer mato dok ngigho

Ibu Ayra said...

jwpnnya 5.3 juta rupiah.....?

Redynne™ said...

ari ni nk teka lagi...

4800000Rp

betui daaaak?

:p

Ivy Metaga said...

hari ni sy nak jawap lagi...
puh puh puh..moga terkena hahaha

6.2 juta rupiah

hysMan.. said...

arini aku up skit.. Rp5,200,000..
5.2juta rupiah...okaiessss....

Naz,sekiranya ke Senegal or Liberia apa pula?? :p

echah_syed said...

49 x 100,000rp = 4,900,000rp

amacam bro?? berasap mata tinggal blom bernanah jek :D

Ibu Ayra said...

5.8 juta rupiah...

@cu SaYaNg said...

Bro...
gua teka je la..
50 x 100,000 = 5,000,000.00
atau nama pendek nye 5 juta
nie je la jwpn gua
betul ke salah bedal je la bro

amirul said...

salam,bro
aku teka gi ni x puas hati hihihi...jangn mare...
100.000Rp x54 = 5,400,000Rp (juta)

joegrimjow said...

wah
kire tadi 47
ramai plak yg jawab 47
so tuka
4.9 juta rupiah
nak songket satu!!!!
da follow
hehe
nanti jawab kat contest ak lak ek

| kunyit a.k.a. eus | said...

47 keping.. maknanyer.. Rp4700000 ler kot!

kompom!!! ehe..

TiNiE said...

ooo arini baru pasan lum teka..
errrmm...6.2 juta!!!

Nazihah Rusli said...

ala..apasal la bengong..huhu.. 49 x 100 000 jawapannya 4 900 000 rupiah la. ok set!betui ka salah lagi?

lillies said...

salam bro..
lama x jenguk blog bro...bz r...hehehe...
hmm....saya rasa mgkin dlm 10 juta rupiah....ade x?
hehehe...

Naz said...

aku teka lagi... 5.7juta rp...

amirul said...

Salam Bro,

Tikam last kopek nih... tak kira arr... dari 4~5juta semua dah jawab tak kena gak... aku nak try tikam belakang plak... kih3x 56 X 100,000 = Rp5600,000...

Amirza said...

50 pcs = 5,000,000

siti said...

2,600,000

2.6juta

Ivy Metaga said...

wokey my last answer

5.1 juta rupiah...

hazlin said...

salam..
akak teka 5.2 juta rupiah

wish me luck!