Sunday, February 15, 2009

KEMBALI BERGAYA


Hari ini misi menebus kekalan minggu lepas. Kami kembali berentap di gelanggang. Kalau menang adat permainan. Apa2 pun, anak2...... jangan terlalu mendongak ke langit. Sesekali perlu ikut resam padi...... tunduk ke bawah.

Walaupun bapa2 sesekali terjunam, terkangkang, terbungkang di tengah gelangggang, biarpun perut buncit ke depan, kena ingat ya anak2...... orang tua lebih dulu makan garam, banyak pengalaman di dada.

Dj Epoi dah kotakan janji, turun ke padang dengan bergaya. Ingatkan nak buat anak2 gerun, rupanya jadi bahan buli...... Ya ampun!!!!! Kau orang semua ni betul la, mentang2 la Dj Epoi boroi. Sabar2x

Dj Epoi memang sempoi ........ Waktu dia jadi penggawang gol, bapak2 yang lajn depan gol punboleh boleh serong tak masuk gol. Apa jadi gang! Tapi bila Dr Epoi jadi striker, tak sampai 5 minit, gua dah kasi cantik punya tendangan. Terus pecah telur. Amacam anak2, gol pertama gua!!!! Itu keeper, marah nampak? Relax2

Minggu lepas kau orang belasah bapak2 16 - 6. Kami bagi chance ja tu...... Minggu ni bapak2 dah naik syeikh ...... Kesian kat anak2 ja buat kami bagi peluang kau orang makan lebih 3 biji. Next time kalau main Bye! Bye!........ Ha! Ha! Ha!

Tahniah kat anak2, berjaya buat kami keluar peluh sekali-sekala.

Keputusannnya

ANAK2....... 5

BAPAK2......... 2

Terima kasih pada orang kuat perlawanan hari ini Sarjan kita dan Bro Mus.

9 comments:

TiNiE said...

oo bapak ni ngelat...jadi goli jer..leh rehat2 depan gawang kan???

haPz said...

bandung rasanya..hehe

hysMan.. said...

Salam bro!!

Waa,cayala lu..
Beselah tu bro..
Kalah menang adat bertanding,yg penting peluh tu kluar,beter then juz tengok kat luo gelanggang je..
usaha tangga..
chayok3..

p/s: klu da dpt kalahkn anak2 nnt jgn lupe sahut cabaran lawan dgn 'anak2 beso' ni plak yea..
so watch out..hehehh.. :p

MariaFaizal said...

Bro,
Sempat lagi update activities sukan after dpt baby baru :)

Superb gaya bro kat tiang gol tu, heheh...

I baru balik from o.station so baru ada peluang utk post comments.

Cheers!

rampage said...

gua dah cakap...gerenti cungap punyer lah...1st goal tu kompom ko pakat ngan goal keeper budak2 tu..kan...kan...kan.

p/s:
insyaallah this saturday 21/2/09 gua terjah umah lu...jom blogger semua terutama Maria yg nak gi umah Dj Epoi...

amirul said...

Salam Bro,
Amboi3x posing maut depan tiang gol ar? Bgus2x sesekali kuarkan peluh... xmcm gua terbungkang.. :(

@cu SaYaNg said...

erk..muka nmpk mcm pancit je...
hehehehheee

echah_syed said...

yg boroi tu cumil ekeke :p

*SiRibenMerah said...

hehehehe.. tunggu hero kecik besar sket la kot.. baru ada citer best team bro.. hehehehehe =)

*jd golkeeper je ke?? igtkan striker..
ooppssssssss.. lariiiiiiiiiii~