Thursday, February 4, 2010

Protruded, Ruptured or Slipped Disc ?


Assalamualaikum dan Salam Sejahtera buat semua pengunjung

EPOI8787.BLOGSPOT.COM

Gua perlukan BANTUAN anda semua , untuk mendapatkan info2 tentang sakit

SLIPPED DISC
.

Selepas melalui imbasan X - RAY....
Gua disahkan..... mengalami sakit di belakang tulang belakang Gua.



Pada semua yang mempunyai pengalaman diri atau keluarga yang pernah menerima rawatan sakit ini, ....baik dari segi perubatan moden atau rawatan tradisional.......
Gua mengarap agar dapat info - infonya dikongsikan disini......

Tolong ya.....Semua......

Kirannya terjumpa link2 tentang sakit ini dan forum2 sakit ini...
Roger2 Gua k...

Dj Epoi megharap sangat - sangat!

9 comments:

ayoi said...

abg epoi....ayoi pon ade slipped disc...dh 2 kali buat operation dekat bahagian L4 & L5....

ayoi kene dulu waktu tingkatan 4...ingtkan memule tu sakit pinggang biase....lepas tu jadik makin sakit kat bawah pinggul sampaila kek kaki....

lame gakla begantung ubat dan fisioterapi.....last2 dh makin terok lepas abis spm je terus buat operatian yg petame......lepas 5 bulan kemudian buat operation ke dua pulak...

tapi bende tu takkan elok pon.....doctor cakap still akan jadik lagi in the future.....sampai sekarang ayoi masih amik pain killer...

jangan biar lame2 sgt bende ni...boleh jadik lumpuh.

sebab die sekat urat saraf tunjang kite...

sekarang nie disebabkan pengambilan ubat tahan sakit yg terlampau lame....dh effect pulak kt buah pinggang ayoi...

so nak tak nak kene harong gak la bende ni sampai bile2...

last time pegi buat check up lagi...doc hospital melake nak buat 3rd operation...tapi ayoi taknak....serik!!!!

*SiRibenMerah said...

take care bro.. huhuhu..
risau mendengarnya...

A.I said...

A'ah, tu ayoi dah bgtau details. mmg seksa la wei. sakit..

mcm ayoi tu mmg tetiap hari kene telan pain killer. bila dah telan banyak2, harus la ada side effect. Skang ni kidney + liver function dia dah rosak sbb nk cover sakit punye pasal.

Harap2 kau ikut nasihat doktor sbb sakit ni boleh buatkan kau lumpuh. (Ya Allah, mintak dijauhkan la..)

MiDiAiDa said...

salam..jom singgah http://midiaidabiz2u.blogspot.com..tq..;D

Naddiea said...

bro,leh pi kat pusat perubatan syifa yang nadia penah masukkan dlm blog nadia dulu.kalo bro selalu tgk OASIS rancangan Penawar Syifa,itu la ustaz yg tuan punye pusat perubatan kat gombak tu.cuba la mana la tau buleh baik.dpt elak operation yg mungkin lebih sakit.wallahuallam..

Anonymous said...

SALAM bro, bagus gak cadangan NADIA tu. gi ler try pi sana mana tau..brtindak dulu sebelum lebih sakit...selebihnyer berdoalah kepada ALLAH..insyaallah..mari ler kiter sama2 brdoa utk brader EPOI kiter yek kawan2 blog semua...
mie-rwg

ayoi said...

maap la mencelah lagi sekali nie.....
bukan ape semue rawatan sampingan ayoi dh pon cube....dari rawatan kampong hingga la rawatan perubatan islam kt shah alam tu....but still unfortunetly for me.....sakit tu betambah terok

kalu dipikirkan ramai yg taknak operation tu..memule tu ayoi pon takot

tapi ayoi rase tu adelah jalan tebaik untuk ayoi....setakat nak harapkan ubat ubatan mmg takleh jalan lansong...

buat abg epoi ayoi rase stick je kat pakar tulang tu.....insyaallah mungkin boleh semboh kot ...sebab abg baru dapat sakit nie...

ayoi doakan yg tebaik untuk abg

Dj Epoi said...

Semua...

Terima Kasih diatas doa kalian...
Macam nih lah Gua.....
Dah lah...baru berenti kerja....
Jadik macam ni lah pulak....

Tuhan Menduga Gua nih....

Ya Tuhanku.....
Aku pasrah ngn apa yg kualami ketika ini..
Sihatkanlah diriku....Ya Allah..
Aku ingin menjadik AYAH dan SUAMI yang terbaik bagi mereka..keluarga dan semua rakan2 ku...

atty's said...

bro ko tak sht ke..semoga cepat pulih ye ..