Thursday, February 25, 2010

Dj Epoi - PAKSA LU ORANG BACA ! SLIP DISC


Jangan terkejut ! sekirannya Doktor mengesahkan yang ANDA mengidap
SAKIT - SLIP DISC / TULANG BELAKANG
Jangan ambil MUDAH akan Penyakit ini wahai sahabat2 yang Gua kasihi....
Sila BACA SAMPAI HABIS ....Ok...


Iannya boleh menyerang anda pada bila2 masa....
Ianya berada dalam kehidupan seharian anda.......
Penyakit ini menyerang tidak mengikut peringkat umur........

  • Anda selalu terlalu lama berada di depan KOMPUTER ?
  • Anda selalu melakukan kerja2 dengan cara duduk ?
  • Anda selalu melakukan kerja2 berat ?
  • Anda selalu melakukan kerja2 yang menggunakan pinggang ?
  • Anda bekerja sebagai pemandu kenderaan ?
  • Anda kuat bersukan ?

Jika tidak dijaga dan tidak mengambil tahu.....itu semua adalah PUNCA-PUNCANYA


Gua sediakan semua ini atas sebab Gua Sayang Luorang semua.....
Gua tak nak Luorang semua rasa...... APA YANG GUA RASA...

......................................................................................................................................................


Salam....

Untuk pengetahuan semua sekali lagi....
Ruangan ini ......Gua sediakan untuk semua rakan2 yang BELUM ataupun yang sudah mempunyai masaalah sakit SLIP DISC / SAKIT TULANG BELAKANG

Gua sendiri adalah salah seorang yang mengalami masaalah ini ....ketika ini..
Apa yang terkandung disini adalah apa yang Gua sendiri alaminya.....
Gua sekadar membantu dan ingin berkongsi apa yang Gua rasai...
PERHATIAN :UNTUK LEBIH LANJUT SILA DAPATKAN NASIHAT DARIPADA DOKTOR YANG BERTAULIAH

Gua PAHAM dan Gua RASA apa yang kawan2 semua rasa...
Sakitnya....Hanya Tuhan yang tahu......
Kekadang sampai Gua sendiri rasa ....yang Gua tak sanggup untuk meneruskan kehidupan ini....

Gua yakinkan diri Gua...
Gua pujuk diri Gua...
Gua terima HAKIKAT yang Gua sekarang telah pun ada SAKIT ini...
Gua terpaksa menerima yang Gua akan menempuh kesakitan ini untuk seumur hidup Gua....
Gua HARUS meneruskan kehidupan ini untuk mencari REZKI untuk keluarga Gua

Apa yang Gua mahukan..........., rakan2 senasib dengan Gua diluar sana juga bersemangat seperti Gua.

Ketika ini....Gua hanya menggunakan PAIN KILLER setiap hari untuk mengurangkan KESAKITAN yang Gua hadapi......walaupon pada hakikat nya UBAT ini akan mendatangkan perkara2 yang Negatif untuk jangka msa panjang.

Mungkin sebahagia daripada anda diluar sana tidak mengetahui dan paham .....
APA itu SLIP DISC ?
Insyaallah......nanti Gua ceritakan satu persatu detailnya dan Gua berjanji akan sama2 membantu rakan-rakan diluar sana untuk menjalani kehidupan sebagai pesakit SLIP DISC

Di Blog.......Di Google.....Di Yahoo.............dah puas Gua mencarik tip2 ataupun kaedah2 untuk mengurangkan sakit SLIP DISC ini......

Keputusannya......AMAT MENGECEWAKAN....
Tak banyak Info yang Gua dapat didalamnya........
Tak ramai daripada pesakit2 Slip Disc menggunakan saluran Jalur Lebar ini untuk berkongsi maklumat ,
Kalau ada pun.....semuanya datangnya daripada Klinik Pakar sakit ini,
Doktor Pakar tentang penyakit ini
Ubat -ubatan tentang Sakit ini....
Semuanya berkisar kepada Keuntungan RM sebelah pihak!
PAHAM?

TIADA ! " Forum SLIP DISC " daripada Hospital Kerajaan ataupun Hospital Swasta yang dapat Gua perolehi daripada Internet .........sungguh-sungguh mengecewakan.
Atau mungkin Gua tak jumpa?

Kini ....!
Gua harus menukar GAYA KEHIDUPAN yang sedia ada....huhuuuuuuuuuu
Sedih amat-amat............Rasa menyesal tidak menjaga kesihatan dengan baik sebelumnya.
Gua tidak boleh bersukan lagi...
Gua tidak boleh memandu jarak jauh....
Gua tidak boleh join KONVOI Motosikal lagi...
Dan bla...bla..lagiiiiiiiiiiiiiii

NOTA INGATAN :
Tolong jangan campurkan masalah SAKIT ini dengan segala kerja2 Projek Fantasia Gua dan kerja2 P.A System/Karaoke Gua ....ok Gua bukan jenis yang ingin menagih simpati...! Selagi Tulang Empat Kerat ini....boleh digunakan....
Insyaallah Gua akan gunakan sepenuhnya.



PERKONGSIAN ITU SATU AMALAN


Dj Epoi
Apasalah REZKI / ILMU yang Tuhan berikan .....
Kita sama - sama kongsikan....


Pada yang ingin berkongsi pengalaman sakit ini...jangan malu-malu dan segan pada Gua ok..

Email Gua : epoi8787@yahoo.com
Blog Gua : http://epoi8787.blogspot.com
Contact Num Gua : 013 207 8787


NOTA BUNTUT : AYOI...Gua mengharapkan bantuan Material Cerita & Pengalaman Lu Dik..

12 comments:

@e_da said...

uishhh ngeri gak kan... semoga cepat sembuh bro... take care

fazilzura said...

alamak gerun jgk .. sib baik daku ni kuat jalan2.. mmg x suke pun duk lelama , penat .. sure lenguh pinggang ..

but apa2 pun kesihatan kene jaga.. asp u bro ..

kakcikseroja said...

Salam Epoi..

kakcik pun ada masalah yang sama..
Dr sarankan buat pembedahan.. Kawan pula sarankan buat rawatan acupunture dengan tabib cina... walaweiiii...

Anonymous said...

Salam...

sy mimiey yang call abg tghari tkdi bercerita mengenai penyakit ini.
Thanks sbb sudi berkongsi sama..
nanti blh x abg abgi alamat tmpt abg pergi tuh?
kot2la sesuai dgn sy...
selagi terdaya diri ni sentiasa ikhtiar merawat penyakit yg dihadapi selama 13 thn.

www.lamanonline.blogspot.com
017-2522915

Anonymous said...

salam DJ Epoi,

cuba p sini... mana tahu info ni berguna.

http://sirloinskipper.fotopages.com/?entry=1635475
@
http://forum.lowyat.net/topic/1078186
@
http://mforum3.cari.com.my/viewthread.php?action=printable&tid=404746

selamat membaca

semoga dj epoi tabah menghadapi dugaan ini. wasalam

azieazah said...

Moga segera sembuh...

terimakasih berkongsi sesuatu yang sungguh menginsafkan.

Ya, kadang2 kita menjaga kesihatan diri bukan untuk diri sendiri semata2, tetapi untuk orang2 di sekeliling kita yang sangat kita sayangi..

Ahli keluarga kita sangat memerlukan kita, kan?

zureen @ mama said...

Salam..Hubby zureen dulu kena slip disc but setelah buat pembedahan hampir 2 tahun yang lalu ..Alhamdulillah pulih seperti sediakala..(lama juga dia makan pain killer dan minyak panas jadi peneman setiap hari )

Sehingga satu hari terus tak boleh drive dan terpaksa buat operation sehari selepas itu..(kesian dia sbb sewaktu menunggu untuk dibedah, morfin pun dah tak jalan sbb dah terlalu sakit..)

m0mmyofTRIPLETSplusONE said...

salam,
ade kawan kasi ur blog kpd saya.
pasal slip disc, u can read entry saya kt link ni
http://blog.tripletsplusone.com/2010/02/recovered-completely-with-usana/

ade testimonial org slip disc yg mmg doctor dah suruh operate, jalan dah smpai bongkok mcm udang and perlu tongkat. tp Alhamdulillah selepas amiq supplement USANA, die dah completely recover. doctor pun dah kurang kn die punye appointment dari tetiap bulan, ke 6 bulan sekali, sekadar follow up cek up. fisio pun dah tak payah pegi.

if anything bleh email saya kat munirahpunye@yahoo.com if ade nk tanye anything

Idalara said...

dj..kesiannya kak ida bc kisah dj ni..kwn baik kak ida pun mengidapi sakit ni..kesian tguk dia berjalan pun senget...kak ida harap dj ikuti nasihat dok dan jgn buat keja terlalu mengikut perasaan..kak ida doakan muga dj akan pulih dn menjalani kehidupan spt biasa..insyaallah...bnyk2 berdoa pada Allah.

Dj Epoi said...

Salam SEMUA!

Terima Kasih diatas......PERKONGSIA yang menarik ini....

Sungguh GUa gembira ...bilamana ada kawan2 yang mempunyai sakit ini SMS,EMAIL, dan tak kurang yang meninggalkan jejak disini..

Insyaalah..saya akan detailkan segalanya dalam masa terdekat untuk kita semua kongsikan yaaaa...

Alhamdililah....Gua tak keseorangan disini....

Anonymous said...

salam to bro dj epoi... saya nak kongsi skt pasal penyakit tulang nie.. menda ini betol dan telah berlaku dkt akak angkat ayah saya sendiri...

akak angkat ayah saya tu pun mengalami sakit yg sama dgn bro.. sampaikan doc tu ckp kena wat operation and pasang besi sokongan... tp ada sorang hamba ALLAH SWT yang kurang upaya telah menolong beliau.. dalam masa 2 bulan setengah beliau da mampu pulih mcm biasa. sampaikan doc kat kuala terengganu sendiri ckp adakah org yang tolong itu memakai ilmu hitam... dan mereka sendiri tak percaya...
hamba allah itu hanya menggunakan teknik mengurut tapak kaki sahaja.. beliau kudung kaki dan tangan sebelah anggota badan.. masa utk mengurut itu ambik masa dlm 5 minit shj...
1st time mengurut kena wat dlm 10 hari berturut2.. selepas itu klu ada masa terluang bole la nak dtg... insyaallah klu allah nak sembuhkan allah akan sembuhkan dgn apa cara pun.. if u nak tau maklumat detail bro just pm saya di ym : sya1283@yahoo.com

A.I said...

Epoi, Ayoi membizi skang ni kt opis tu. NNt aku sampaikan nota buntut kau tu kt dia k...

hope kau kuatkan semangat..take care.