Wednesday, October 21, 2009

Update Baby Afiq



Salam....

Sorry ........kengkawan semua....
Gua agak jiwa kacau sikit..... sehari dua nih......
Selepas daripada open house hari Sabtu yg lalu...
Anak Gua si BEN10...aka AFIQ tak sihat......, dan semalam Gua & Suked satu hari penuh di Klinik Pakar Kanak2 di Puchong untuk dapatkan rawatannya.

CUTI KECEMASAN lagi loooooooooooorr....

Bermula dengan demam yang tak kebah2 & cir bir yang tak henti...
Baby Afiq dinasihatkan untuk dripp air....
Untung tak yah......susah2 untuk nak travel Hospital Goverment....
Paling dekat ponk kat hospital Serdang atau ponk HUKM....
Kat Klinik tuh ponk ada sediakan kemudahan untuk Dripp air....alhamdulilah.....
Kitaworang ponk kena berkampung dari jam 9 pagi hingga jam 10 malam di Klinik itu....
2 Botol air dimasukkan kedalam badan baby Afiq.

Rm 270 charge...yang dikenakan untuk setengah hari rawatan disana...

KLINIK PAKAR KANAK2 TING


DR Ting yang SERIUS.....tapi Kelakar ngn lawak2nya huhuuuuuuuuuu
Klinik nya...betul2 cantik & selesa.....
Melambak gila.....mainan -mainanya...


Selepas .......diperiksa Gibik2 Afiq....
Doktor nasihatkan kitaworang untuk kasik tambah air....
Adoiyaaaaaaaaaai...sian nyer gibik2 Gua....
Tak sanggup lagi nak dengar tangisan Baby waktu di dripp nya....
Tapi dokter kata....itu yg terbaik dan tercepat untuk Baby Afiq

Baby Afiq yang keletihan........asyik nangis jer siut!
Nak minum tak boleh....
Nak menyusukan badan tak boleh.....
Baby Afiq kena berpuasa sepanjang rawatan yg diberikan....
P/S - Tak sanggup nak dengar tangisan baby Afiq ....gua paksa Suked untuk menyusukan badan sekejap........tak tahan sangat tengok baby Afiq waktu tuh...


Terkini......susut 500gram


Baby Afiq sebelum demam.....Chubby pipinya..huhuuuuuuuuuu


P/S - Yang paling membimbangkan kitaworang.....PEMBESARAN Baby Afiq tak ballance..
Sepatutnya pada usianya 8 bulan ketika ini.....beratnya harus 8kg keatas

Ada Cadangan?


19 comments:

mummysyafie said...

semoga baby afiq cepat sembuh yer bro. time ni bro dan isteri kena tabah..

pasal berat badan tu, kalau tak memudaratkan takpe rasa nya.tapi kena minta nasihat dari doc. apa pun doa saya tetap bersama dengan afiq...take care

yan said...

salam brader....

kesiannye tgk baby afiq.....byk2 bersabar ye..yan doakan yg terbaik utk brader sekeluarga...

ayoi said...

ayoi doakan yg tebaik utk baby afiq...kiss2 & big hug for him

AMIRZA-KRAF said...

Semoga baby afiq cepat sembuh... Utk Bro Dj n Suked... tabahkan hati ya... InsyaAllah... korang berdua kuat n tabah...

Miza & Family

Diamilikku said...

bro pasal berat kena refer doc...tapi kalau baby afiq dah start makan solid food...bro ngan suked kena pelbagaikan food tu untuk membangkitkan selera....

get well soon afiq sayang...mwahhhsss

ai said...

Alahaiiiii Afiq :(

Cepat2 sihat balik ye sayang. Sume org sayang kat Afiq tau. Sume nk tengok Afiq sihat..Semoga Afiq akan sentiasa dilindungi Allah SWT..amin.

Fly said...

semoga baby Afiq cepat sembuh bro..kesiannye Apapun baby afiq ni mmg comel bro.

@cu SaYaNg said...

acu doakan baby afiq cepat sihat..

Naddiea said...

bro,jiwa jangan kacau sangat yer.kang terganggu kerja pulak.insyaallah lepas ni baby afiq akan ok.dh masuk air harap2 badan baby akan lebih kuat n sihat.berat mata memandang berat lagi bahu memikulkan bro.harap bro ngan suked kuat.nadia tau korang mmg tabah.take care!

edan coba said...

Bro Epoi!!!!
Ya Allah.. sabar k! Dugaan sementara ni.... usahakan pa yg temampu k edan disini berdoa agar Allah pemudahkan sgala urusan Bro...
:)

zAnNa@mAMaBaTriCE said...

sabar k bro
dah masuk air tu...insya allah baby afiq akan ok....

jgn runsing2 sgt....nanti bro plak yg sakit...anak sakit kita boleh jga...tp bila mak bapak yg sakit....lagi susahkan

nadnye said...

ala kesian nya kat baby afiq, b.. tapi sekarang nie mmg tgh musim demam yang mendadak panas, kawan ku pun anak dia warded kat Serdang tiba2 naik 40 C..

Sabar la bro... berdoa dan tawakal.. insyallah sembuh

JALAN REBUNG said...

salam bro epoi,

dpt blog ni thru blog nadia. Kesian dengan baby afiq , harap bro epoi sabar dengan ujian ni yee. Satu blog yang menarik ...patutla nadia rekomem suruh saya masuk ...

RIZAL

amirul said...

Salam Bro,

kami berdua doakan semoga baby Afiq kembali sihat Insyaallah... buat korg berdua jangan terlalu rungsing jaga kesihatan diri kerana Afiq perlukan kekuatan dan sokongan dari korg berdua...

salamdaripuncak said...

salam.harap bro dan isteri tabah ye.semoga adik afiq cepat sembuh

@e_da said...

Alahai kesiannya afiq.. tak sanggup tgk dia kena drip mcm tu... kalau ida sure dah melalak tu... sue n bro mmg tabah.. semoga afiq cepat sembuh.. kami semua sentiasa mendoakan...

suked8787 said...

Buat rakan2 bloggers semua...

Kami nk ucapkan berbnyk terima kasih di atas doa dan semangat yg diberi kpd kami.

InsyaAllah dengan "suppot" anda semua, kami akan jd semakin kuat n tabah utk menjaga baby Afiq...

P/S : Berat mata memandang, berat lg bahu memikul.

Tukang cerita said...

piluuuuu.....
:(

bergenang air mata saya bro....
:(

lin said...

性愛自拍,美女寫真,亂倫,戀愛ING,免費視訊聊天,視訊聊天,成人短片,美女交友,美女遊戲,18禁,三級片,自拍,後宮電影院,85cc,免費影片,線上遊戲,色情遊戲,日本a片,美女,成人圖片區,avdvd,色情遊戲,情色貼圖,女優,偷拍,情色視訊,愛情小說,85cc成人片,成人貼圖站,成人論壇,080聊天室,080苗栗人聊天室,免費a片,視訊美女,視訊做愛,免費視訊,伊莉討論區,sogo論壇,台灣論壇,plus論壇,維克斯論壇,情色論壇,性感影片,走光,色遊戲,情色自拍,kk俱樂部,好玩遊戲,免費遊戲,貼圖區,好玩遊戲區,中部人聊天室,情色視訊聊天室,聊天室ut,成人遊戲,免費成人影片,成人光碟,ut聊天室