Thursday, October 8, 2009

Reunion SMD - 09

Salam......

Seronoknya hati ini.....bila Gua dapat tau ada REUNION untuk X Student
Sekolah Menengah Darula Aman
akan diadakan padahari Raya ke tiga .....

Bila dengar jer!............terus Gua belasah....gi sana juga....
Seronok tak terkata beb!.... bila dapat masuk kedalam perkarangan sekolah yg dah 18 tahun Gua tinggalkan.....memang tak terkata beb!!

Windu pulak pada Rotan2 dan Tenaga2 pengajarnya......hehehehehhe

Majlis berlangsung jam 830 malam.....
Diadakan didalam DEWAN Sekolah yang tersoorgam indah! memang bertuah bebudak skank nih.........siap ada Aircond lagi siut!

Pertama kali Gua melintas pintu pagar sekolah.....memang meremang bulu ruma Gua.....tak tau lah pasai apa.....? hehehheheheh
Mulalah.......kenangan kisah2 lama terpancul kembali dalam kepala otak nih......
panjak tembok belakang kat sekolah Tamil laaaaaaa....
kena berdiri atas meja laaaaaaaaa......
ngejas aweksssss sekolah Teknik laa........
dan yg takkan lupa kena Rotan aaaaaa......
dan bagai2 lagi siut!

Walauponk majlis nih....rupa - rupanya dah 7 tahun diadakan secara berturut2.......
Gua jew.... yang malang ....tak tau menda ponk...huhuuuuuuuuuu....malunyer Gua siut! macam katak baru kluar dari tempurung jer Gua... nih kan? hehehhehehe

Memang sempoi abis ar.........ramai gak yg datang pada malam tuh......siap ada yang dah bergelar Datuk, Doktor ,Artis dan bagai2 lagi kerojer diaorang.....Fuuuuuuuh!! bangga - bangganya Gua pada Sekolah ini......

Gua seronok tak hengat siut bila dapat bertemu kembali ngn sebahagian geng2 Gua waktu sekolah dulu......memang best arrrrrr.......
Seronok gak bila dapat tgk Guru2 dan Student2 bertemu kembali selepas dah lama kluar merantau....
Punyalah seronok.....................sampai SERIUS! ....sebijik abuk pon makanan ...Gua tak jamah....huhuuuuuuuuuu.....
bila nak gi makan.......satu kali makanan dah abisssss daaaaaaaa hehehehe...
padan muka Gua kan...

Nak jadik cerita ......siap ada SENIOR Gua....yang bersekolah pada tahun 1976 siut!! turun datang hari tuh siut!......syabas Abang!! Gua bangga ! * Tepuk Pada Sekolah Jom!!*
Waktu tuh.....Gua baru jew kluar dari perut mak Gua siut heheheheh...

Malam tuh.....majlis berjalan dengan lancar sekali..... dengan adanya hamba2 Allah
AJK sukarelawan ( SENIOR Student SMD )
diaoranglah... yang arranggekan majlis yang begitu SeMpoi ini huhuuuuu.....
TAHNIAH buat semua yang terlibat......

Dan yang paling2 Best among da Best! pada malam tuh...... Gua berjaya Set Up kan satu Blog untuk semua X Student SMD......punyalah Gua bangga siut!........siap ON da spot......diumumkan oleh Bro Lan Pet -Pet * Kumpulan Senario* tentang kewujudan Blog dibawah ini..

smdarulaman.blogspot.com

Lepas nih boleh ar.......semua X Student gunakan Link blog ini untuk sebarang aktiviti2 untuk sekolah dan juga untuk diri anda k....
Jom layan gambaw jom.....


Ucapan Aluan dari Big Bro......Dj juga siut!

Majlis dimulakan dengan Bacaan Doa dari X Student SMD


Bangga..... bila dapat bawa Isteri tercinta ngn anak2 ke sekolah Gua siut...
Tak sangka rasanya....
Ini lapis tahun 1989 - 2000an
Batch Gua arrrrr nih.....ngn Junior2 Gua

Yang nih...batch +-1985 ( Geng2 Bro Lan Pet - Pet )

Yang Nih Batch +- 1982

TAHNIAH buat Semua AJK dibawah.....
Tanpa langkah pertama kalian.....TIADA langkah hari ini.....
Gua BANGGA ngn SENIOR2 dibawah ini

Majlis GAMAT ngn.....mamat kat bawah nih........
Saper lagi kalau tak bukan..... DUTA Sekolah kitaworang...
Bro LAN Pet - Pet Senario
Memang tak kering Gusi dibelasah dik lawaknya...huhuuuuuuuuu!!!

Alhamdulilah.... Tahniah buat semua yang menderma untuk tabung X Student SMD
Tahun depan boleh makan SATAY lagi hehehhehe


Pergh!!!! tahun nih walauponk Gua baru pertama kali menghadiri majlis ini.....
Dimaklumkan........hari tersebut ....satu REKOD baru kehadiran siut! * Jom Tepuk2 ramai2 *
Rakan Gua........Zuhri Yaakob & Isterinya
( Anaknda kepada salah seorang... Orang Kuat Sukan Sekolah - sukan TAKRAW ) iaitu
*Pak KOB*
NASRUL HAKIM
Saudagar Insuran kat AloQ SetaQ
Chef ASWADI " MANDRIN HOTEL KL "

Robocop & Abg Senarionya

P/S - Tahun depan...Gua akan make sure kan....lebih ramai Batch Gua & Guru2 kitaworang turun mai kat REUNION ini......

Nantikan.... Sinambungannyaaaaaaaa....huhuuuuuuuuuu
--------------------------------------------------------------------------


Nota Kaki : BUAT SEMUA RERAKAN X Student SMD
Sila hantarkan sebarang cerita ataupon kisah2 zaman persekolahan anda untuk kita sama2 kongsikan di email yang tertera diatas TQ

6 comments:

TiNiE said...

wuih...
glamer...satu sekolah ngan artis...
hikhikhik

imanshah said...

Satu batch ke bro ngan Lan Pet-pet??

@e_da said...

amboi sonok 1 sekolah ngan lan pet pet nooo....

CAHAYA said...

best kan jumpa kawan2 lama. ;)

atty's said...

serrrooonoknya ..jumpa kawan2 lama..

fazil said...

fuyoooo. gua cayalah samalu. tp gua nak tanya mana gambar x student 1983