Wednesday, December 2, 2009

Update Ben10 di IJN

Assalamualaikum...
Semalam.....Check Up Gibik2 Afiq lagi........ kat IJN Jalan Tun Razak


Kalau sebelum nih.....kul 10.00 pagi baru Gua sampai kat IJN..
Kali ini.....kitaworang datang awal sikit siut.......jam 8.30 pagi kitaworang dah sampai kat sana....
Takut siut!.....takut nak menunggu giliran yang begitu lama...huhuuuuu...bosan sebelum ini....

Jam 8.30 pagi ....pon dah ramai yang menanti angka giliran siut!!

Hasil daripada datang awal......
Seawal jam 11.30 check up dah selosaiiiiiii..huhuuuuuuuu...
Check Up yg lalu..... jam 3petang pon tak selosai lagi.........tak pasai2 nak kena amik leave sehari penuh...huhuhuuuuuu....
Saper2 yg nak gi Check Up kat IJN...better datang awal k....
Kat sana....1st Come....1st serve....

Dokter yang merawat Ben10 kali ini adalah Dr MAZENI ALWI
Orang nya Sporting dan......Sempoi......

Dokter kata..perkembangan Baby AFIQ macam biasa jer......takder banyak yang berubah....
Yang paling tak sedap dengar............
"Baby AFIQ tetap akan menjalani OPERATION juga"
....
Dokter bagitau.....buat masa sekarang tiada apa sangat yang perlu dirisaukan....memandangkan tiada lagi kebiruan pada Afiq just tunggu Afiq bear sikit...dalam 2 hingga tahun........batuk2 dan demam2nya masa ini adalah disebabkan kekurangan anti body dalam badan Afiq....

Apa yang kami berdua bimbangkan ketika ini.......selepas daripada Afiq ditahan wad tempohhari .....badannya susut sesangat....nampak dah cekung sikit muka nya........dah kurang montel daripada dulu...huhuuuuu sedihnya.....


Itu pon ...Doktor kata .....itu perkara biasa......aiiihhhhhhhh....camana nih?
Tak per...tak per......minggu depan Gua ada satu lagi follow up check up..... ngn Gomen Hospital kat SERDANG......Gua nak tengok ....apa pula kata Dokter kat sana.....huhuuuuuuu.....

Tiada sebarang ubat diberikan...........hanya Dokter cakap
lebihkan perhatian terhadapnya...
Jangan bagi Baby nangis lelama.....takut nanti.......jantung nya berdegup laju.....dan baby boleh kebiruan...

Mulai daripada hari ini........Gua nak Update ....berapa kos belanja yang dikeluarkan untuk Baby Afiq selama mendapatkan rawatan di Hospital IJN & SERDANG......untuk rujukan rakan2 yang senasib dengan Gua....

Jika rakan2 yang ingin kongsikan pengalaman bersama orang yang tersayang dalam penyakit

JANTUNG BERLUBANG & SALURAN DARAH SEMPIT

Roger Gua k.....
Dj Epoi
013 - 207 8787

Betapa teruk nya nasib...kitaaaaaaaaa!
Masih ada lagi yang lebih teruk daripada kita..........!


KOS RAWATAN IJN terkini mengikut bilangan rawatan

  1. Rawatan 1 ) DEPOSIT RM 500....jangan terkejut OK.....kalau orang takder duit camana?
  2. Rawatan 2 ) Kos keseluruhan RM 85.00
  3. Rawatan 3 ) Kos keseluruhan RM 85.00

9 comments:

@e_da said...

Allahuakbar!!!
Kami akan sentiasa doakan afiq sihat... moga Allah mempermudahkan segala urusan rawatan dan kami berharap2 sgt afiq akan sembuh dengan cepat...

Bro n sue tabahkan hati dgn ujian ini k ...

Idalara said...

sedih baca kisah ben10 ni..kesian ben10..biasalah bila g check up spital kerajaan kena dtg awal..kalau tk berkampunglah kt situ..

kak ida hnya mampu berdoa agar ben10 sihat dan pulih..kak ida harap djepoi dan suked bersabar dengan dugaan yg Allah berikan.dan berdoa setiap waktu.

kak ida pernah ada pengalaman aiman menghidapi injap jantung lemah masa umur 9 tahun...kak ida berubat cara kampung dengan seorg ustaz,cara perubatan dgn madu,telur ayam kg dan lada hitam.alhamdulillah aiman pulih seperti sedia kala..hingga sekarang.

shuhada said...

salam.

halla2 afiQ...sian baca kisah afiQ. kami kat sini doakan afiQ dapat baik ye.

Ceria2 slalu..skrang dia xtau apa, make sure dia hepi jek.. tol tak? kita pun otometik kan hepi tgk dia hepi, kan? (",)

hmm.. mcm kak ida kata brubat cara kampung? try je.. mana tau rezeki Allah nak bagi..

Ok, afiQ! chaiyok3!

ai said...

alololooo ben10!!

takpe, auntie tau afiq kuat cam auntie gak kan? afiq kene sihat selalu tau. jadi anak yg TERBAEK...

mak & bapak ben10 pon kene kuat semangat gak k...

Fly said...

gua terharu beb..gua berdoa beb semoga baby lu senantiasa sihat dan pulih seperti sediakala. banyakkan berdoa dan bersabar dengan ujian yang diberikan olehNYA. Ada hikmah disebaliknya

Eiba said...

Semoga Allah akan melindungi Afiq yaa.. Sabar dan tawakal banyak2 untuk Afiq sekeluarga..tapi kan..afiq nampak sehat dari dulu.. ker pics tu dekat tu yang dia nampak masih gebu..hihihihi..

Dj Epoi, kirim salam kat family yaaa...

ietafakyra said...

salam...sedih tgk bby yg sakit2 ni, tk kira la apa sakitnya. ni pulak yg menderita sakit berat cam ben10 ni...semoga dj n family tabah harungi dugaan Allah, n ben10 selamat dalam rahmatNya...sebak betoi...salam.

atty's said...

semoga ben10 cepat sehat..

Cik Wanie said...

bila tgk ben10 diIJN,
teringat masa wanie kena operation kat IJN thn 1996 kira2 13thn yg lalu,
takut semuanya ada....
kos masa tue RM 25,000.....

apapun wanie doakan agar Ben10 cepat sembuh,
amin....

tetiba rindu kat Ben10....