Sunday, December 21, 2008

Pagi Minggu Yg Sempoi..



Alhamdulilah ......

Selepas komputer ini di ON kan.....connect to Internet.....dan
Check Gua nyer blog........,Moderate Komen2 kawan2 semua.....ttg Bukit Antarabangsa..Gua terkejuk gak ngn respon dari korang sumer.....best x3 komen2 korang sumer!!! semua pongg Aggry ngn Entry tuh.....

Hari ini Gua ambik rehat....... , nak hilang kan penat dan lengoh2 pikul set Karaoke setiap hujung minggu, Buat Abg Jimi ......maafkan Gua....bukan Gua tak nak ambik Function Kenduri Kahwin hari ini.....tapi Gua dah janji ngn diri Gua ..hari ni Gua nk relekssssssss kat umah sambil buat cikit paper works yg belum lagi siap.....Sorry Bro Jimi eikkkkk....!! lain kali confirmkan function awal2 ckit...jangan last minute owwwwwwh...Gua tak sanggup.....ohhhhhhh...

Bangun jer tidow......Mak Andeh....Gua ( Suked ) dah ready siapkan breakfast,..korang tau tak PEK NGA..? kalau korang tak tau korang tgk gambar ni haaaaaaaaaaa......
Pek Nga ni panggilan orang Pendang.....kalau org lain panggil menda Gua tak tahu arrr....

Hari ini....gua nak releks cukup2 pastu Gua nk mandikan MIMI dan bersihkan Najisssss MIMI pasal si SUKED dah bising kat Gua....dan kalau sempat Gua nk pergi pasar malam malam ni......carik VCD2 karaoke yg baru.....
Layan jerlah........
Buat korang......................Selamat Bercuti Bersama Keluarga
Robocop & Sponge Bob ...selepas bangun tidowwww....

Orang KULIM hari ni makan apa kat kampung?....

14 comments:

Dj Epoi said...

Sis Maria - Gua rasa Gua tak perasan kot.....kalau sekarang Gua perasan pon mungkin Gua tak ingat nama hehehheheheh......

For your info....GUa dulu waktu sukan sekolah Daerah kat Darulaman Stadium.............Gua adalah salah sorang pembantu padang...tak salah Gua 3-4 tahun berturut-turuttt...oh...

Best x 3.............Waktu tu..waktu zaman Romzi Bakar...wakil Kolej Sultan Abdul Hamid ......itu yg Gua hengat...

Kerja Gua.. waktu tuh!!...pas jer PISTOL bunyi...POOOOOM!!!!!!.diaorang start larik....Gua pon start larik juga....tapi Gua larik pungut....menda apa entah...Besi tempat pijak yg boleh adjust tu...heheheh
Kenangan x 3

Dj Epoi said...

Nengggggggg...Diamilkku - You pong.. atlit gak ka?
Masih lagik kamuk di Indon ....ya buk?

TiNiE said...

pone... pek pek nga..tempek lam belanga...sedap tuh..cicah gulai ikan temenung @ gula...

MariaFaizal said...

Kih kih kih..nasib baik Bro DJ tak melatah masa bunyi POWWWW tu:)

No prob if x perasan the guy that I asked earlier.

About this entry,baru dpt melihat sebhgn kecil rumah Bro.Nice colour used.Bright & cheerful.That's why anak2 bangun tido pun terus boleh terus posing.Sponge Bob masih pegang bantal busyuk & botol susu lagi :)

I loike Mimi yg manja tu...

*SiRibenMerah said...

Bro, I pon atlit jugak.. Stadium darul Aman tuh la tempat I training n practise petang2.. hehehe.tapi I junior wooo..junior byk dari kak maria.. byk kenangan tauuuu~ I rasa bro Dj neh mesti kenal Abah I sbb nya dia pon aktif kat padang jugak...muahahaha =P~!

well, peknga tuh feberet we'ols adik beradik.. dulu arwah mama slalu masakkan utk weolz.. hurmm, suh mem suked hantar sini sket peknga tuh.. terliur dahhhh~!!!

ei_da.. said...

aduhaii sedapnya tgk Pek Nga tu...

Dj Epoi said...

Heheheheheh....sebenarnya Gua ingat Pek Nga tu panggilan orang kampung SUKED jer...rupanya kawasan sebelah Utara semua org panggil *cucuq* yg sama eik...? Kat KL orang sini panggil Lempeng kan?

Tinie - Betui la...Mie, Memang Mama Dj Epoi pon standbyekan Gulai ikan temenung waktu nk makan....tak pon susu dan gula ...

Sis Maria - Teratak Dj Epoi biasa2 aja......takdak yg spesial nyer pon.....ada satu PERPATAH : Kontraktor hanya pandai buat rumah orang....tapi rumah sendiri tak pandai dan kurang peduli hehehehehh

Si RibenMerah - Owhhhhh you pon Atlit juga dik Nun........apa acara yg you masuk? 100m? 500m? 1km ? lompat tinggi? lompat sikatak lompat?
Nanti bila kita buat perjumpaan Blogger2 ,Gua & Suked sponsor Pek Nga...k

ei_da - Kampung you panggil apa ? Pek Nga juga ker?

Diamilikku said...

oowhh peknga..sedapnya..
bisa nggak poskan ke medan...
hahahahahahahhah....
gua atlit gak bro...atlit lari dalam guni...hahahahahahhaha

MariaFaizal said...

Owh...Pek Nga tu Lempeng rupanya...I know lempeng a.k.a pancakes :)Put Strawberry syrup best wooo....

che-mie said...

pek nga sedap kalau diminum dengan kopi o dikala ujan sendang turun

suked8787 said...

Kalu geng blogger nk tau...itu 'pek nga' pisang...nk buat dia senang ja..adunan mcm buat 'cekodok', daun pisang tu sapu mnyk ckit supaya x melekat, pastu baru adunan tu dilenyek atas daun pisang n tempek kt belanga leper...sodapppppppppp...bau cam hangit2 ckit, slurpppppppp.

Ada bnyk jenis 'pek nga', pek nga kelapa pun ada, tepung pun ada...

Kalu mkn 'pek nga' ni terus teringat kt kg...

*SiRibenMerah said...

hehehehe.. Bro, I atlit jarak jauh..4x400m, 800m,1500m, 3km jln kaki, 5 km jalan kaki.. sume I sapu bersih.. tapi gangsa je lah.. ekekekeke =P~

My sis tuh mmg pro bab lari dlm guni.. kuikuikui.. nanti I cari Pic dia dlm guni n tepek kat blog..wakakakaka..

Sis suked, pek nga letak kelapa shedap kannn.. I tau cara wat peknga neh.. coz dulu slalu tunggu tepi kuali bila arwah mama tepek peknga dalam kuali.Tapi x penah mencuba langsung..wakakaka.. pemalas nye anak dara neh... hiksss.. time makan cicah ngan gulai ikan semalam mmg shedappppp abes la..

Sis Maria, lempeng yg buh strawberi syrup tuh x sehebat peknga neh tau x.. btul x bro???

suked8787 said...

SiRebenMerah : Betui2...pek nga yg sis maria ckp tu modern nyer kot...yg kita gebang ni pek nga traditional punya...

Sis Maria : Pernah mkn pek nga traditional tak? Nnt Suked mntk Dj Epoi tlg masak utk rakan2 blogger....confirm hangit punya...kuang3x

MariaFaizal said...

Dear Suked,I unfortunately x pernah mkn traditional pek-nga.But,from the pix above,the home-made pek-nga by you for beloved hubby looks darn fantastic/yummy!!!

Untung Bro DJ dpt Suked yg pandai masak....