Friday, December 19, 2008

Korang Pikirlah Sendiri!!!

Assalamualaikum. .

Ape pun gua minta maaf kalau kat sini ada yang
terasa dengan ape yang gua nak luahkan.. Bukan niat gua nak kutuk ape
pun..cume gua rasa terpanggil dengan sikap ORANG-ORANG KAYA kat BUKIT ANTARABANGSA tu!


Wah!!! Bukan main lagi lu orang...rumah juta-juta... Harta
juta-juta... buat rumah pun atas bukit..Kenapa buat rumah atas
bukit?..Konon- konon darjat tinggi la...sama tinggi dengan
malaikat?..sama tinggi dengan Nabi?..Ke nak privacy?..Atau memang
taknak campur dengan masyarakat?. ..Gua tengok kebanyakkan orang
meLAYU..tapi gua heran jugak...rumah juta-juta... harta

juta-juta... tapi tempat nak mengadap Ilahi kecil je?...Sebab apa?...


SEBAB LU KAYA!!..
Bukan main dasyat lagi bantuan makanan pun dari hotel 5
bintang...sebab nak bagi MANGSA-MANGSA yang KAYA makan!.Kalau kawasan
runtuh tu jadi pada
rumah setinggan... ada dapat ke makanan dari hotel
5 bintang ni???... Nasi bungkus lu orang buang bagi babi makan?..nasi
bungkus ape standard...Sebab apa?...

SEBAB LU KAYA!!

Gua lagi tambah sakit hati bila ada pemimpin datang nak jenguk...nak
tengok-tengok lu orang...tapi lu maki apehal?...Lu dah bagus sangat ke

nak maki orang?..Pemimpin atau wakil rakyat nak datang nak tengok
rakyat...tapi lu maki sebab tak tolong kerabat lu angkat barang!..Lu
sibuk pasal lu punya barang...ada lu pikir pasal TUHAN???...Sebab apa
lu jadi macam ni??

SEBAB LU KAYA!!
Lagi satu hal yang pemimpin dok bagi sumbangan..bukan sikit..tapi
puluh ribu..!!...nak cakap b**doh tapi jadi menteri...tapi pikir balik

memang b**doh pun!..lu dah tau yang duduk atas bukit tu bukan orang
miskin!..duit ada berjuta...lu ada pikir rakyat yang tak ada
rumah?..yang tak makan?...Rakyat yang ada rumah macam dah nak

roboh??..Sbab apa???


SEBAB LU KAYA!!!
Lu orang boleh tepekik telolong macam hilang akal sebab rumah
juta-juta ranap!...ada lu orang nak beristgfar?. .Gua jadi heran ada
makhluk macam lu orang!..Pasukan penyelamat nak tolong pun dah cukup
bagus!..tapi yang lu nak maki dorang apehal?..Lu nak saman

apehal?..Sebab apa??


SEBAB LU KAYA!!

Lagi gua tambah heran bila lu orang nak saman PBT...yang lu buat rumah

atas bukit tu sapa suruh??..Nak pampasan???. .JANGAN HARAP!..cukup baik

la MB Selangor bagi penginapan kat hotel..Tak bersyukur lagi???...Itu
tanah persendirian. ..lantak lu la nak buat rumah...tapi bile dah ranap

lu sibuk nak saman??..Sebab apa?..

SEBAB LU KAYA!!!

Gua bukan dengki pasal lu kaya..peduli ape lu kaya!..lantak lu
la..tapi lu kene ingat...ada yang lagi Maha Kaya...ada yang lagi Maha

Besar...


LU PIKIR LA SENDIRI!!

Komen Dari Makluk Allah


KESIMPULAN.....


Nilah..... Buruk baik nyer INTERNET.....

Jadik yg baik kita ambik, yg jahat kita buang jauh2, ok...


Dj Epoi -
Shukur x 3 Masih lagi Diberi Pluang bersama - sama makluk sekian Alam,
Sebagai Renungan dan Pengetahuan Bersama.

10 comments:

ALUNAN TINTA said...

huii..ada btoinye pe yg bro ckp.sabar jela ekk.

TiNiE said...

mie stuju!!!! syabas

rampage said...

yehhhhh gua sokong lu....

LU PIKIRLAH SENDIRI.

sabrosa said...

wah..marah sungguh DJ Epoi..tapi apa yang bro ckapkan tu betul jugak..jadikan pengajaran atas apa yang dah berlaku..setiap perkara itu ada hikmah disebaliknya..renung2kan dan selamat beramal....

bisz`ign said...

uishh sabo bro sabo hohohoh, biasala, baru lepas bencana, emotionally unstable lagi tu, tu yang macam2 halnye tu, kita doakan agar semuanye berjalan lancar, dan yang meninggal dunia tu dicucuri rahmat insyAllah

ei_da.. said...

yerrr.. ada kebenarannya.... mereka masih tidak dapat menerima hakikat mereka di timpa kesusahan.... kenapa mesti perlu marah2 perlu di layan VIp sepenuhnya...sedangkan di padang arafah status kita semuanya sama di mata DIA melainkan amalan.....

Dj Epoi said...

Salam.....

Tq x 3 Buat semua follower Dj Epoi....

Yes!!! all of you are wright...
Kita Harus Terima Hakikat apa jua Dugaan dari ALLAH SWT......
Sebaik2 Insan ...Mereka Yang Mampu menahan Ujian darinya....Amin..

Diamilikku said...

itulah yang terjadi bila manusia tak tau bersyukur..
yg diorang tau...komplen komplen komplen....

MariaFaizal said...

Sorry baru nak put some comments due to travelling.About Bkt Antarabangsa tragedy, my biras ada stated that org senang sekali sekala susah, punya la 'bising',org susah yg dah selalu susah (banjir,corruption org2 atas,traffic jam, etc)redha jer selalu. What has happened hopefully will open eyes mereka yg bongkak sebelum nih,yg x nak join rakyat jelata biasa,yg rasa mereka dah lebih bagus or 'tinggi' dari yg lain.Setinggi2 'diaorg' kat 'atas' sana,bila 'jatuh',x boleh redha pulak dgn dugaan2 mcm nih.Wallahualam.

Anonymous said...

Asalamualaikum